Το «ανθρώπινο πρόσωπο» των τοκογλύφων, αυτοκτονίες και δεσμεύσεις λογαριασμών

Το «ανθρώπινο πρόσωπο» των τοκογλύφων, αυτοκτονίες και δεσμεύσεις λογαριασμών
Newsroom
Newsroom

Σε κηδεία κατηγορούμενος ζητούσε το "υπόλοιπο" 

 

Ακόμα και στα πρόθυρα της αυτοχειρίας είχε οδηγήσει κάποια από τα θύματα, σύμφωνα με όσα περιγράφουν στο Cretalive αστυνομικοί κύκλοι, η ασφυκτική πίεση εμπλεκόμενων στην εγκληματική οργάνωση με τις τοκογλυφίες και τις εκβιάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενημέρωσης, υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά σε υπόθεση αυτοκτονίας γνωστού προσώπου του Ηρακλείου, ο οποίος είχε σχέση με τον αθλητισμό, και αυτοκτόνησε σχεδόν επτά μήνες πριν ξεκινήσει επίσημα τις έρευνες του το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η αυτοκτονία του ανθρώπου αυτού δεν συνδέεται, τουλάχιστον επισήμως με τη δράση του κυκλώματος, σίγουρα όμως συνεκτιμήθηκαν στις έρευνες που ακολούθησαν οι πληροφορίες που έφθασαν στις Αρχές ότι ενώ ακόμα ήταν «ζεστή η σορός», κατηγορούμενος στην εγκληματική οργάνωση απαίτησε από τη χαροκαμένη μάνα του αυτόχειρα ένα «υπόλοιπο» της τάξης των 1000-1500 ευρώ, ως χρέος οφειλόμενο σε τοκογλυφικό δανεισμό. 

Ακόμα και σοβαροί επιχειρηματίες, με συγκροτημένο προφίλ και πορεία, έπεσαν, όπως αναφέρεται,  στην  ανάγκη τους όταν βρέθηκαν οικονομικά με την πλάτη στον τοίχο και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα νόμιμου δανεισμού από τράπεζες ή από άλλα πρόσωπα. Μαρτύρησαν! Υπήρξε περίπτωση που μέσα σε χρονικό διάστημα 1,5 έτους για ένα δάνειο της τάξεως των 150.000 ευρώ, το κύκλωμα απαιτούσε πίσω σχεδόν τετραπλάσιο ποσό!

Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αθλητικοί παράγοντες, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, άνθρωποι πολύ γνωστοί στο Ηράκλειο που βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο και θέλησαν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες τους ή και πολίτες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω κάποιου προβλήματος υγείας είτε προσωπικό  ή του παιδιού τους, έκαναν το ολέθριο λάθος να ζητήσουν δανεικά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο 46χρονος και οι συγκατηγορούμενοι του εμφανίζονταν ως «οι άνθρωποι που θα τους βοηθούσαν» να βγουν από τη δύσκολη θέση υπό νορμάλ συνθήκες και όρους. Έβγαζαν μπροστά το «ανθρώπινο πρόσωπο». Οι μάσκες έπεφταν στην πορεία…

σ
@ΕΡΤ Ηρακλείου

Τότε ξεκινούσε το …θρίλερ διαρκείας! Κάποιες από τις περιγραφόμενες καταστάσεις παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας άλλων εποχών. Ασφυκτική πίεση, απειλές αφόρητες, μέχρι και αρπαγές!  

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποια επιφανή ονόματα του Ηρακλείου διευκόλυναν, εν γνώσει τους ή μη, τη δράση του κυκλώματος, συστήνοντας τα μέλη του σε άτομα που είχαν ανάγκη ως τα πλέον κατάλληλα στο «σπάσιμο» επιταγών.

Πάντως, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων «φουλάρει» τις μηχανές προκειμένου να εντοπίσει  «δικονομικά τρωτά»  της ογκώδους δικογραφίας και να καταρρίψει το βαρύ κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης και τοκογλυφίας (τουλάχιστον στην κακουργηματική της μορφή).

Φέρεται ωστόσο να «καίει» το θέμα της νομιμοποίησης εσόδων και το κατά πόσο οι εμπλεκόμενοι είναι σε θέση να την «καλύψουν» φορολογικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  ήδη έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί λογαριασμοί (όπως και στενών συγγενικών προσώπων) και έχουν κατασχεθεί ακίνητα και πολυτελή οχήματα, με την υπεράσπιση και πάλι, σε κάποιες περιπτώσεις, να ετοιμάζει προσφυγές αφού κάποια εξ αυτών αφορούν τρίτα πρόσωπα.

 

 

Δείτε επίσης:

Υπόθεση τοκογλυφίας: Έτρωγαν «σάρκες», ζούσαν σε επαύλεις, κυκλοφορούσαν με πόρσε!

Βαρύτατες διώξεις στους 8 για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Το "μισό Ηράκλειο" στα "πλοκάμια" του κυκλώματος τοκογλυφίας

Υπόθεση τοκογλυφίας: Έτρωγαν «σάρκες», ζούσαν σε επαύλεις, κυκλοφορούσαν με πόρσε!

Κύκλωμα τοκογλυφίας: Διακινηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, 8 συλλήψειςΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ