Αντιδράσεις για τη συγχώνευση σχολικών τάξεων στα Χανιά - Υποβάθμιση καταγγέλλουν οι γονείς

Newsroom
Newsroom

"Θα αδειάσουν τα χωριά μας” - Κραυγή αγωνίας από τους γονείς στον Σκινέ-Φουρνέ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ξαναλειτουργήσει το σχολείο ως 6θέσιo, είναι οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Σκινέ-Φουρνέ που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς αντιδρούν, σύμφωνα με το zarpa.gr, στη συγχώνευση της Γ’ με την Δ’ τάξη που έχει αποφασιστεί μετά από εισήγηση της Α’ βάθμιας, υποστηρίζοντας πως θα είναι καταστροφική για τα παιδιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κ. Λεβεντάκης: “μπορεί τα παιδιά να είναι 16, όμως πρόκειται για παιδιά της Γ’ δημοτικού που έπιασαν πέρυσι μολύβι μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, παιδιά μεταναστών, παιδιά που χρειάζονται παράλληλη υποστήριξη. Κανείς γονιός δεν θέλει να γυρίσει το παιδί του στις δεκαετίες του 1960, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν για αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες αλλού”.

“Τα παιδιά είναι χρήματα για σας. Θέλετε να κλείσει το σχολείο του χρόνου. Να αδειάσουν τα χωριά μας” τόνισε άλλος γονέας στην κ. Ψαρουδάκη.

Από τη μεριά της η διευθύντρια ξεκαθάρισε ότι η οργανικότητα του σχολείου δεν μπορεί να αλλάξει και ότι θα παραμείνει 5θεσιο. Όπως είπε, μπορεί να υποστηρίξει το σχολείο με έναν εκπαιδευτικό για λειτουργία Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας αλλά όχι με οργανική θέση για να χωριστεί η Γ’ από την Δ’ τάξη.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ