Αντιδράσεις στη Μεσαρά για τους εμβολιασμούς στη Χερσόνησο

Αντιδράσεις στη Μεσαρά για τους εμβολιασμούς στη Χερσόνησο

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Μοιρών ( μέλους της ΟΓΕ) αναφέρει για τις προσκλήσεις σε κατοίκους της Μεσαράς για εμβολιασμό κατά της COVID-19,  στη Χερσόνησο

"Σαν βγεις στον πηγαιμό για το εμβόλιο, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος …

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19, όταν γυναίκα από την περιοχή των Μοιρών καλείται να εμβολιαστεί στη Χερσόνησο ! 

Το παραπάνω περιστατικό, που δεν είναι μεμονωμένο, και γενικότερα η σκληρή πραγματικότητα των τραγικών ελλείψεων στην Υγεία, του δραματικά αργού ρυθμού των εμβολιασμών, όπως και των ανικανοποίητων πρόσθετων αναγκών για τη σταθερή παρακολούθηση όσων θα εμβολιάζονται διαψεύδουν τις τυμπανοκρουσίες  της κυβέρνησης για τον «ετοιμοπόλεμο» μηχανισμό για τη διαχείριση της πανδημίας και για τη διεξαγωγή των αναγκαίων εμβολιασμών. Το ίδιο και η πραγματικότητα της έλλειψης μέτρων στα σχολεία - ακόμη και σε αυτά της ειδικής αγωγής - στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς.  Ούτε η καραμέλα περί «ατομικής ευθύνης» ούτε οι δηλώσεις των κυβερνητικών επιτελείων ότι «κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε» δεν μπορούν να σκεπάσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ τα θύματα στη χώρα είναι χιλιάδες.

Αντί για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τα μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους, καθώς και τη θωράκιση όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, η κυβέρνηση απειλεί, φοβερίζει, περικόπτει τις δαπάνες για την Υγεία.  Το ίδιο ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος. Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα αυτονόητα-αναγκαία μέτρα, αυτά που απαιτούν οι υγειονομικοί και συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα για ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ειδικά μπροστά στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας! 

Απαιτούμε : 

  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον δήμο Φαιστού με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, που στον 21ο αιώνα θεωρούνται πολυτέλεια (!!!) όπως για παράδειγμα η λειτουργία του ακτινολογικού.
  • Παράλληλη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου και ιατρείων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.Να μην ανασταλεί ούτε να παρεμποδιστεί καμία από τις υπόλοιπες λειτουργίες του Κέντρου Υγείας Μοιρών, όπως εξετάσεις, συνταγογράφηση, ιατρική φροντίδα και αποκατάσταση, ούτε η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων.
  • Δημιουργία αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να οργανωθούν κινητές μονάδες του Κέντρου Υγείας Μοιρών για μαζικά τεστ και εμβολιασμό στα χωριά της περιοχήςκαι μαζικούς χώρους. 
  • Άμεσα, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά του δήμου για όλους, εντελώς δωρεάν αλλά και σε όλους τους μαζικούςχώρους της περιοχής με προτεραιότητα στα σχολεία. Ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Πόσα τεστ και ποιοι υγειονομικοί έλεγχοι έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΟΔΥ, Υπηρεσίες της Περιφέρειας) στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής μας, όπως είναι τα συσκευαστήρια, που απασχολούν εκατοντάδες εργάτες; 
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στα Νοσοκομεία του Νομού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ