Αντιδρούν για τον αποκλεισμό τους από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Αντιδρούν για τον αποκλεισμό τους από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Καλούν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

Τη έντονη αντίδρασή της για τον αποκλεισμό των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης "Κνωσσός".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Είναι γεγονός ότι για  ακόμη μία φορά ο κλάδος μας, αυτός των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων παραμένει στο περιθώριο  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Και αυτό γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει στις δύο τελευταίες συναντήσεις μας από τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το νέο Σχέδιο Νόμου ‘’ Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη ΄΄ που κατατέθηκε στη Βουλή, εξακολουθεί να μας αφήνει εκτός . Δυστυχώς το Υπουργείο ως φαίνεται αναγνωρίζει  μόνο τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα από 3 αστέρια και πάνω ως Τουριστικές Επιχειρήσεις που χρήζουν κρατικής ενίσχυσης , αφού μόνο εκείνα ενισχύει, στηρίζει και εφαρμόζει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διερωτόμαστε , εμείς τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δεν ανήκουμε στους κόλπους του Τουρισμού; η’ θα πρέπει να στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στις  δικές μας  δυνάμεις, για να είμαστε ενεργοί και  ανταγωνιστικοί στην τουριστική αγορά, αφού η  αντιμετώπιση  των εκάστοτε Κυβερνήσεων είναι καθ’ όλα       απαξιωτική απέναντί μας.

Και ενώ περιμέναμε ότι θα αναγνωριστεί επιτέλους και ο δικός μας ρόλος στον Τουρισμό της χώρας με 40.000 και πλέον  ενεργές οικογενειακές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, ο αποκλεισμός μας από ένα ακόμα Αναπτυξιακό Νόμο επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι ο κλάδος θα μείνει για άλλη μία φορά πίσω στην Ανάπτυξη και τον Ανταγωνισμό , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έστω και αυτή την ύστατη ώρα καλούμε τον κ. Υπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να συμπεριλάβει και τις επιχειρήσεις του κλάδου μας (μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα) στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ