Αντιδρούν στην αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί

Αντιδρούν στην αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί

Κινητοποίηση από το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Σε νέα κινητοποίηση με αφορμή το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, αντιδρώντας έτσι στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Παράλληλα το Σωματείο ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην 5ωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ, από τις 10:00 έως τις 15:00 και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην ΔΥΠΕ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σωματείο ζητά:


► Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
► Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα,  1η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός να εμβολιαστεί κατά της πανδημίας στο πλαίσιο του υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες που εφαρμόζεται. Διαφορετικά ο εργαζόμενος τίθεται σε αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

pagni vrisalis

 

 

 

Δείτε επίσης

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες υγείας

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ