Αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο

Αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο

"Διαφυλάσσουμε τον εργασιακό μας χώρο και το εργασιακό μας ωράριο!", αναφέρουν.

"Όχι" στην τηλεκπαίδευση λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι  πέντε Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου αποφάσισαν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που επικρατεί στη χώρα, κατ’ επέκταση, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζεται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και όχι ασύγχρονη.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνου, θεωρείται αρκετά επικίνδυνη η μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα σχολεία, καθώς θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να προκαλέσουν παγετό στο οδόστρωμα, πόσο μάλλον η μετακίνηση στους υπόλοιπους τέσσερις περιφερειακούς, επαρχιακούς, ορεινούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, η οποία κρίνεται δυσμενέστερη.
Επομένως, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Ρεθύμνου, καλεί όλους τους συναδέλφους (διευθύντριες/ες, προϊσταμένες/ους και λοιπούς εκπαιδευτικούς) να μη μετακινηθούν από και προς την σχολική τους μονάδα τις 2 επόμενες μέρες, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις των Δήμων, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά λόγω επικινδυνότητας για όλους. 
Επιπλέον, κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να εργαστεί από τον δικό του χώρο με τον δικό του τεχνολογικό εξοπλισμό.
Υπενθυμίζουμε ότι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είχε χαρακτηριστεί παράτυπη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κι όφειλε το Υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί εντός 2μήνου κι ακόμα συμμορφώνεται!!!
Φτάνει πια!!! Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί, με βαθιά γνώση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πράξη και όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενοι τις μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών/τριών μας θα βρούμε τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Όλα αυτά αποτελούν  επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία τόσο έναντι της πανδημίας του ιού covid 19, από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών, αλλά και υποστελεχωμένα με ακάλυπτα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών πανελλαδικά.

Διαφυλάσσουμε τον εργασιακό μας χώρο και το εργασιακό μας ωράριο!"

Δείτε επίσης:

Γιατί επιλέχθηκε η λύση "κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση"

Οι εκπαιδευτικοί λένε "όχι" στην τηλεκπαίδευση!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ