Αντιφασιστικά καλέσματα σε κινητοποιήσεις κατά της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστικά καλέσματα σε κινητοποιήσεις κατά της Χρυσής Αυγής

Τρίτη, ώρα 7μμ, στα Λιοντάρια και Τετάρτη, ώρα 10 πμ, στην Πλατεία Ελευθερίας

Δύο κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, αύριο στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών και μεθαύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, ενόψει της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το κάλεσμα από: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τις δίκες της Χρυσής Αυγής. Το σύστημα συνολικά τα τελευταία 5,5 περίπου χρόνια που διαρκεί η δίκη έχει δείξει ότι θα αξιοποιήσει αυτήν την διαδικασία για δει πώς θα χρησιμοποιήσει διαχρονικά το φασιστικό μόρφωμα. Ενδεικτική σε αυτό είναι η πρόταση της εισαγγελίας, αλλά και το γεγονός ότι τόσο ο δολοφόνος όσο και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το σύστημα, που με την πολιτική του γεννά και τρέφει το φασισμό, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις. Που στήνουν δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες με πυρπόληση δομών και ξενοδοχείων και οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις.  Για να αποθαρρύνονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες. Απαιτείται το δικαστήριο  να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Βέβαια δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι θέλει το σύστημα (αστική δικαιοσύνη, κυβέρνηση κλπ),  να βάλει τέλος στην δράση όλου αυτού του συρφετού. Αυτό μόνο η ένταση της λαϊκής πάλης ενάντια στον πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό, φασισμό μπορεί να το καταφέρει.  

    Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του συστήματος  που συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων είναι υπόλογοι. Ευθύνονται γιατί  με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της νεολαίας και του λαού, με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά. Ευθύνονται γιατί καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

 Η απόφαση για την δίκη, αναμένεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό όλου του συστήματος στην χώρα:

-Φασιστικοποιεί ακόμα περισσότερο την δημόσια και πολιτική ζωή εντείνοντας την τρομοκρατία, την καταστολή, χτυπώντας την απεργία και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό

-Προχωράει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων εφαρμόζοντας τάχιστα -με ξύλο και χημικά- έναν αντιδραστικό νόμο χτυπήματος των λαϊκών αγώνων, όπως είδαμε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στις 25 και 28 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα

-Καταστέλλει με τον πιο ωμό τρόπο τις μαθητικές καταλήψεις αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Τα ΜΜΕ που ρίχνουν καθημερινά λάσπη ενάντια στους μαθητές, τους εισαγγελείς και τους «αγανακτισμένους γονείς» για τρομοκρατία, την τηλεκπαίδευση σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

-Καλλιεργεί το μίσος με τους γειτονικούς λαούς εντείνοντας τον εθνικισμό, ενώ παρουσιάζει τους εμπρηστές του πολέμου (ΗΠΑ, ΕΕ), σαν εκείνους που διασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή, μπλέκοντας τον λαό μας ακόμα περισσότερο στα σχεδία τους.

Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να δώσουν την δική τους απάντηση τόσο απέναντι στον φασισμό όσο και στο όλο κλίμα που επιχειρεί να διαμορφώσει το σύστημα. Και η απάντηση αυτή σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί έξω από την διαδικασία της μαζικής λαϊκής πάλης ενάντια στην φασιστικοποίηση, την τρομοκρατία και τον φασισμό.

     Εν όψει λοιπόν της 7/10 πιστεύουμε ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες κινητοποίησης για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την χώρα. Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της -που δεν έχουμε-, αλλά γιατί κυρίως θεωρούμε ότι πρέπει να μπαίνουν παρακαταθήκες και βάσεις μαζικής, συνολικής απάντησης της κεντρικής πολιτικής του συστήματος για την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των λαϊκών αγώνων.

   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Παραδειγματική καταδίκη των φασιστών δολοφόνων- Οι Ναζί στη φυλακή.

- Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

- Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και του χτυπήματος των λαϊκών αγώνων

- Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις.

 Το φασισμό τον τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες

Με την πάλη μας θα ανοίξουμε το δρόμο για τη φιλία των λαών, την αλληλεγγύη των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, θρησκεία και εθνικότητα

Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ