Το "αντίο" του δημάρχου Ανωγείων στον Λευτέρη Μανουρά

Το "αντίο" του δημάρχου Ανωγείων στον Λευτέρη Μανουρά

"Να ναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα σε σκεπάσει σεβαστέ μου Λευτέρακα"

Ένα συγκινητικό "αντίο" λέει ο δήμαρχος Ανωγείων Ρεθύμνου, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στον Λευτέρη Μανουρά που έφυγε από τη ζωή.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

"Οι Ανωγειανοί χαιρετούμε και αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό συγχωριανό μας, που κουβαλούσε άφθαρτες τις αξίες της ανωγειανής και οικογενειακής του παράδοσης, τον Λευτέρη Μανούρα.

Ήταν περήφανος για τις αγωνιστικές , ιστορικές και πολιτισμικές αξίες του χωριού μας και της οικογένειας του.

Τιμούσε το λόγο και τις υποσχέσεις του, ήταν αξιόπιστος φερέγγυος και είχε σταθερά αισθήματα.  

Ο Λευτέρης Μανουράς αγάπησε και τίμησε τα Ανώγεια. Έζησε την καταστροφή τους, από τους Γερμανούς και τον αγώνα των Ανωγειανών για την παλινόρθωση της ζωής

Έζησε χρόνια δύσκολα ως κτηνοτρόφος αλλά και χρόνια καλά.

Ευτύχησε μαζί με τη σύντροφό της ζωής του, Ευαγγελία να δημιουργήσει πολυμελή οικογένεια με τέσσερα παιδιά που πετυχαίνουν στη ζωή τους και πολλά εγγόνια.

Οι χωριανοί που γνώριζαν και εκτιμούσαν θετικά τις αξίες της προσωπικότητας του, τον τίμησαν εκλέγοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Τίμησε με την παρουσία του τον θεσμό του Αντιδημάρχου που με επιμονή και υπομονή υπηρέτησε ως εκπρόσωπος των Ανωγειανών γενιών που βίωσαν τα κατοχικά και τα μετακατοχικά χρόνια.

Μέσα από τα θέματα που απασχολούσαν τον Δήμο και μαζί αντιμετωπίσαμε, ανακάλυψα ένα συγχωριανό μου με την αυθεντική στόφα του παλαιού Ανωγειανού. Τον ευχαριστώ που πίστεψε και στήριξε το κοινό όραμα μας για τον τόπο μας.  

Γνώριζα τα τελευταία προβλήματα της υγείας του, αλλά πίστευα και πώς αυτή τη μάχη, όπως και σε πολλούς άλλους αγώνες της ζωής του, θα έβγαινε νικητής.

Ο Λευτέρης Μανουράς, ο Λευτέρακας, με την στάση ζώης του και την εν γένει κοινωνική συμπεριφορά του τίμησε, τις παραδόσεις της ιστορικής οικογένειας των Μανουράδων και το σπίτι του Μιχαλαριστείδη.  

Στο σταθερό στήριγμα της ζωής του, τη γυναίκα του Ευαγγελία, εύχομαι κουράγιο και απαντοχή

Στα παιδιά του το Λευτέρη, τον Άρη, τη Μαρία, την Ειρήνη και τις οικογένειές τους εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου Συλλυπητήρια.

Να ναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα σε σκεπάσει σεβαστέ μου Λευτέρακα."

 

Δείτε επίσης:

Θλίψη στα Ανώγεια - "Έφυγε" ο Λευτέρης Μανουράς

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ