Αντίστροφη μέτρηση για το φετινό "Run Greece 2019"

Αντίστροφη μέτρηση για το φετινό "Run Greece 2019"

Θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το φετινό "Run Greece 2019" που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου

Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για έβδομη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με τοπικούς χορηγούς και υποστηρικτές τα S.M. Χαλκιαδάκής, τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια» και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων. Αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρία Κασσωτάκη η οποία και εκπροσώπησε τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, τόνισαν τη δυνατότητα της Κρήτης να γίνει αθλητικός προορισμός μέσα και από το μεγάλο αυτό Αθλητικό και Πολιτιστικό γεγονός RUN GREECE 2019 όπου φέτος μεγάλος χορηγός των αγώνων είναι τα SUPER MARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού των αγώνων Super market Χαλκιαδάκης Μιχάλης Τσαγκαράκης καθώς και ο Πρόεδρος των Τουριστικών-ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης που ανακοίνωσε ότι και φέτος θα δοθεί στους νικητές ως έπαθλο μια εβδομάδα διακοπών σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Επίσης στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο νικητής Μεσογειακών Αγώνων σε μαραθώνιο δρόμο Γιώργος Αφροδακός και ο νικητής Πανελληνίων Αγώνων στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων κ. Γιάννης Αντωνακάκης καθώς και ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα Μάρκος Καλούδης.

Όπως και πέρυσι το RUN GREECE Ηράκλειο θα διεξαχθεί στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

Δίνεται λοιπόν και φέτος η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να αισθανθούν τη χαρά του τερματισμού σε ένα από τα καλύτερα στάδια της χώρας μας, που διετέλεσε ολυμπιακή εγκατάσταση, προσφέρει καθημερινά τα μέγιστα στον αθλητισμό του νησιού μας και στο οποίο έχουν αγωνιστεί αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και έχουν διεξαχθεί αγώνες ξεχωριστής αθλητικής αξίας.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης:

"Το Ηράκλειο βήμα βήμα χτίζεται ως αθλητικός προορισμός. Η πόλη μας έχει πολύ καλές υποδομές, και λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Με καλό σχέδιο Υπάρχει η τεράστια δυνατότητα να αναπτυχθούν. Να γίνει μεταξύ άλλων και προετοιμασία των ομάδων του βορρά στο νότο, το χειμώνα Με μία πόλη που είναι προορισμός, μπορεί να έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Έχουμε τοπικότητα στη χορηγία, με τα σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδακης. Χαίρομαι πολύ για αυτό, γιατί οι αγώνες έχουν τοπικότητα και πρέπει να είναι αγώνες της Κρήτης"

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, κ. Συριγωνάκης σημείωσε πως:

"Είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να λάβουν μέρος και να απολαύσουν τις όμορφες της διαδρομής και τον αγώνα".

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αντωνακακης, μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ τόνισε: "Ο πήχης δεν έχει ταβάνι, ανεβαίνουμε. Προσπαθουμε όμως να μην ρίξουμε την ποιότητα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το φετινό Run Greece θα είναι και ποσοτικά και ποιοτικά σε υψηλά επίπεδα. Θέλουμε και φέτος όλο το Ηράκλειο να αγκαλιάσει μαζικότερα το event. Είναι ένας αγώνας για όλους, για την πόλη μας και ολόκληρη την Κρήτη.

Ενώ ο Μιχάλης Τσαγκαράκης, υπεύθυνος marketing σούπερ μάρκετ "Χαλκιαδάκης" ανέφερε: Είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά μία κρητική εταιρεία αναλάμβανε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είμαστε περήφανοι που είμαστε επίσημοι χορηγοί για το Run Greece για το Ηράκλειο φέτος.

Στρατηγικός στόχος της εταιρείας μας είναι η προώθηση της ποιότητας ζωής για όλους, κι αυτό θα γίνει μέσα από δύο άξονες: ο πρώτος άξονας είναι η προώθηση του υγιεινού τρόπου διατροφής, μέσα από τα προϊόντα που είναι καλά για την Υγεία μας (τα φρούτα, τα λαχανικά και όχι μόνο). Ο δεύτερος άξονας είναι μέσω του αθλητισμού. Στηρίζοντας και αθλητικά σωματεία και φορείς αλλά και αθλητικά γεγονότα, δινουμε τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να αθληθουν, να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες και να χτίσουν συνολικά μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η Μαρία Κασσωτάκη πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ, εκπροσώπησε τον Αντιδήμαρχο για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά

« Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τα τελευταία χρόνια όλες τις αθλητικές Οργανώσεις που πραγματοποιούνται και το έχει αποδείξει .Στοχεύουμε και εμείς στον αθλητικό τουρισμό. Σαν εκπαιδευτικός θα ήθελα να καλέσω και όλα τα σχολεία να συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός και όλους τους δημότες μας

Μιχάλης Βλατάκης ,πρόεδρος των τουριστικών-ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης

«Οι τουριστικοί πράκτορες Κρήτης πιστοί στη φιλοσοφία μας ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία αλλά και ότι και τα αθλητικά γεγονότα σαν το RUN GREECE συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν υποστηρίζουμε και φέτος το RUN GREECE. Αποφασίσαμε να δώσουμε και τη φετινή χρονιά ως έπαθλο μια εβδομάδα διακοπών σε ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων για τους νικητές

Γιώργος Αφροδακός : Νικητής Μεσογειακών Αγώνων σε μαραθώνιο δρόμο

«Αυτό το μαζικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν από μικρά παιδιά μέχρι και άτομα μικρής ηλικίας σε όλο το φάσμα της διοργάνωσης ,είναι πραγματικά ένα κοινωνικό φαινόμενο . Επιτέλους φτάσαμε στο σημείο να φροντίζουμε και το σώμα μας και το μυαλό μας.»

Γιάννης Αντωνακάκης :Νικητής Πανελληνίων Αγώνων στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

« Θα ήθελα να καλέσω όλους τους Ηρακλειώτες, όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε τέτοιους αγώνες γιατί είναι μια πρόληψη πάνω στις ασθένειες. Θα ήθελα να καλέσω επίσης όσοι συμμετέχουν στους αγώνες να πηγαίνουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να μην υπερβάλουν. Καλό θα ήταν επίσης να επισκεφτούν ένα γιατρό πριν να μπουν στον αγώνα


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ