Απεργούν την Τετάρτη οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών σε Ηράκλειο και Λασίθι

Απεργούν την Τετάρτη οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών σε Ηράκλειο και Λασίθι

Συμμετέχουν οι σύλλογοι "Δ. Θεοτοκόπουλος", "Φαιστός" και «Μαρία Λιοδάκη»

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών "Δ. Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός" καλούν σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου ενάντια "στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη" όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στις 12:00 το μεσημέρι  δίνουν "ραντεβού" στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ενώ στις 18:30 μμ θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ανάλογη κινητοποίηση και στο Λασίθι από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη"  που καλεί σε συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο στις 11:00 π. μ.

Η ανακοίνωση από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών "Δ. Θεοτοκόπουλος'και "Φαιστός"

"Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο - τερατούργημα την Τετάρτη 16/6. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους. Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα δίνουν συντονισμένα τη μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα, που εκθεμελιώνει εργασιακά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καλούν σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 16 Ιούνιου ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

  • 12:00 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης εναντιωνόμαστε απέναντι σε όλες τις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης.
  • 18:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας ενώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις φωνές μας, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο απογευματινό συλλαλητήριο που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
 

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

 

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!"

 

 

Η ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη" 

 

 "Απεργούμε διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το εργασιακό νομοσχέδιο καταργεί σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που αφορούν το ωράριο, τις υπερωρίες, τις αποδοχές, τις απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και την επιθεώρηση εργασίας. 

Απεργούμε διότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, καταργεί το 8ωρο με την επιβολή 50 ωρών εργασίας την εβδομάδα και οι επιπρόσθετες ώρες δεν θα αμείβονται, αλλά μελλοντικά (;) θα δίνεται από τον εργοδότη ρεπό ή μέρες άδειας. 

Απεργούμε γιατί καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μη διαθέτουν καμία διαπραγματευτική δύναμη. Σε μία εποχή έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αυξημένης ανεργίας, οι εργοδότες θα θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους για τη διατήρηση της θέσης εργασίας μέσω των ατομικών συμβάσεων. 

Απεργούμε διότι καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που αποτελούσε ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους έναντι εργοδοτικών αυθαιρεσιών, εργατικών ατυχημάτων και άλλα. Αφού υποβάθμισε το Σ.ΕΠ.Ε. και το άφησε χωρίς επαρκές προσωπικό και ελέγχους, το μετατρέπει πλέον σε ανεξάρτητη αρχή και κατά συνέπεια η πολιτεία αποποιείται του ελέγχου για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Απεργούμε γιατί, αν απολύεται ένας εργαζόμενος, ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να τον επαναπροσλάβει, εφόσον εκείνος δικαιωθεί στο δικαστήριο. 

Απεργούμε καθώς καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε 31 επιπλέον κλάδους κι επιχειρήσεις και παράλληλα μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται). 

Απεργούμε γιατί ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Καταργούν το δημοκρατικό διάλογο και τη ζώσα διαδικασία της αντιπαραβολής των θέσεων και των συλλογικών αποφάσεων, μέσω της επιβολής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις Γενικές Συνελεύσεις. 

Απεργούμε για τον αδελφό μας που αμείβεται με μισθούς πείνας, τη φίλη μας που αύριο θα «χτυπάει» 10ωρο χωρίς αποζημίωση, για τα παιδιά μας που δεν θα βρίσκουν δουλειά λόγω της υπερεργασίας και του φθηνού κόστους των υπερωριών. 

Απεργούμε γιατί θεσμοθετούν μια εργασιακή ζούγκλα. Απεργούμε γιατί τα εργασιακά κεκτημένα αποτελούν θεσμικούς πυλώνες της ανθρώπινης ζωής και όχι προνόμια, όπως προπαγανδίζουν οι κύριοι της κυβέρνησης. 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΔΟΕ και να ενώσουν τη φωνή τους με τα μέλη των άλλων δυο Συλλόγων του Λασιθίου στη απεργιακή συγκέντρωση στη Νομαρχία στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 11:00 π. μ. "

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Ηράκλειο και το Λασίθι

           

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ