Απερίγραπτο: Νεκρά ζώα σε κάδους απορριμμάτων στο Ηράκλειο- Φωτογραφίες

Newsroom
Newsroom

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - Πληθαίνουν τα παράπονα για την κατάσταση με την καθαριότητα σε πολλές περιοχές

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, από την παραλιακή μέχρι την Κνωσού, έχει μετατραπεί το Ηράκλειο με την κατάσταση να είναι απερίγραπτη αφού σε κάδους απορριμμάτων συναντά πλέον κανείς μέχρι και... νεκρά ζώα!

Ατελείωτα είναι τα παράπονα των αναγνωστών με το σκηνικό των σκουπιδιών να έχει φθάσει πια στο απροχώρητο. Οι εικόνες με τη νεκρή κατσίκα και το πεθαμένο πρόβατο μέσα σε κάδους απορριμμάτων σε περιοχές του Ηρακλείου αποτελούν, όχι μόνο ντροπή, αλλά ενέχουν και σημαντικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα, αλλά σε διαφορετικές ημέρες το καθένα, σε περιοχές εντός του δήμου Ηρακλείου και είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα το οποίο ξεφεύγει από την αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και η ευθύνη εμπίπτει στο Υγειονομικό ώστε να επιληφθεί του προβλήματος.

katsika skoupidia....

provato skoupidia...

Σκουπίδια στη "βιτρίνα" της πόλης

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες και κυρίως οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου καμαρώνουν για τους χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας που κατακλύζουν καθημερινά επί πολλούς μήνες το κέντρο της πόλης και δίνουν ανάσα στην τοπική αγορά με την διόλου ευκαταφρόνητη καταναλωτική τους δύναμη.

Κι όμως η πρώτη εικόνα που συναντούν αυτοί οι τουρίστες εξερχόμενοι από το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες στο Cretalive. «Η κατάσταση επί της παραλιακής, δίπλα στο Κτηματολόγιο Ηρακλείου, λίγο πριν τη στροφή της Αλικαρνασσού, είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μετά από επανειλημμένες κλήσεις προς το δήμο και την Τροχαία δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς» γράφει μία αναγνώστρια με την παράκληση να δημοσιευθεί κάτι «αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

skoupidia paraliaki 10

skoupidia paraliaki 1

skoupidia paraliaki 2

skoupidia paraliaki 3

skoupidia paraliaki 7

skoupidia paraliaki 8

skoupidia paraliaki 9

Τραγική κατάσταση και στην Κνωσού

Αλλά και λίγο πιο έξω από την πόλη και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Κνωσού η οποία οδηγεί στο ομώνυμο και παγκοσμίου φήμης Ανάκτορο επικρατεί ανάλογη κατάσταση. Στρώματα, βαλίτσες, καρέκλες, τραπέζια και άλλα ογκώδη αντικείμενα είναι παρατημένα επί μέρες στη μέση του πεζοδρομίου αποκόπτωντας μάλιστα και τη διάβαση των πεζών.

«Εδώ και περίπου 20 μέρες σε κεντρικό δρόμο και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Κνωσσου κάποιος ασυνείδητος αποφάσισε να πετάξει αρχικά ένα στρώμα δίπλα από τους κάδους απορριμάτων χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια αρχή να έρθει να το πάρει. Την επόμενη μέρα τοποθέτησε ένα δεύτερο στρώμα και πλέον μετά από 20 μέρες μαζί με τα στρώματα υπάρχει μια καρέκλα, ένα τραπεζάκι, ένα σπασμένο επιπλο, μια παλέτα και μια βαλίτσα. Όλα αυτά τα αντικείμενα εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και την διαβαση τυφλών» γράφει ο αναγνώστης στο Cretalive.

Στον ίδιο τόνο με την προηγούμενο μήνυμα ο ίδιος αναφέρει ότι: «Έπειτα από επανειλημμένα τηλέφωνα και αιτήματα στην αρμόδια υπηρεσία, 20 μέρες μετά η κατάσταση είναι ίδια και σίγουρα και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης. Δυστυχώς η αδιαφορία από τον Δήμο σε συνδυασμο με την ελλειψη της ατομικής ευθύνης από τον κάθε πολιτη, εχει ως αποτελεσμα η εικόνα της πόλης του Ηρακλείου να είναι αυτή».

stromata kadoi

stromata kadoi 2

stromata kadoi 3

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ