Απλήρωτοι 8 μήνες οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών
Οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας χθες στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι
Εδώ και 8 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Οι εταιρείες των ιδιοκτητών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, ενώ τεράστιους κινδύνους διατρέχουν όσοι είχαν λάβει αδειοδότηση για τη δημιουργία του πάρκου κι ακόμα δεν έχουν αποπληρώσει τα δάνεια προς τις τράπεζες.
Οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας χθες στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, προκειμένου να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση
τους για όσα συμβαίνουν. Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα, αφού και στο παρελθόν αποτελούσε κοινή πρακτική η μη έγκαιρη καταβολή του κόστους για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
Όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες, οι εταιρίες πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πτώχευση, αφού η ΔΕΗ παρακρατεί παράνομα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, τα χρήματα που οφείλει από το νόμο να καταβάλλει για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Αναφέρεται, επίσης, πως οι ιδιοκτήτες στην Κρήτη φθάνουν τους 800.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Παραγωγών Ανατολικής Κρήτης μάλιστα, Γιώργος Γιατράκος, κάνει λόγο για μια κατάσταση, η οποία έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα, ενώ διευκρινίζει πως οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τη στιγμή που ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ διαθέτουν χρήματα, τα οποία αποδεδειγμένα ανήκουν σε ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, εκεί που εκείνες κρίνουν κατά το δοκούν.
- Τέσσερα χρόνια από το τραγικό τροχαίο στο ΒΟΑΚ
- Μία ή δύο Κυριακές, ανοιχτά τα καταστήματα;
- Νεφώσεις και θερμοκρασία ως 17 βαθμούς, σήμερα, στην Κρήτη