Από το απόγευμα η ύφεση της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Από το απόγευμα η ύφεση της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Οι άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν σιγά σιγά. Οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

"Μήδεια" ήταν και μας εγκαταλείπει! Όλα συγκλίνουν πως από το απόγευμα σήμερα και μετά θα αρχίσει η σταδιακή ύφεση του χιονιά. Η υποχώρηση των φαινομένων θα γίνει πρώτα από τα δυτικά και θα επεκταθεί εκεί γύρω στις 2 και στα ανατολικά της Κρήτης. Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι η λευκή επέλαση δεν θα παραταθεί, όπως συνέβη στην Αττική.

Σε περιοχές με 400 υψόμετρο και πάνω, κατά μήκος όλου του νησιού, είχαμε καλές χιονοπτώσεις. Προσπάθησε αλλά δεν το έστρωσε στα αστικά κέντρα, κι ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, όπου έπεσε χιονοχάλαζο.

Οι άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν σιγά σιγά. Οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, 6-8 βαθμούς κελσίου στις παράκτιες περιοχές και 1-2 βαθμούς υψηλότερα στο νότιο τμήμα της Κρήτης.

Από αύριο Πέμπτη, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, οι συνθήκες θα είναι πολύ καλές. Η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει, παρότι τις πρωινές ώρες θα είναι έντονος κι εμφανής ο παγετός που ναι μεν θα "σώζει" τα χιόνια, δημιουργώντας ωστόσο παγίδες για τους οδηγούς και τους πεζούς, οι οποίοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνοδευτούν από μείωση των ανέμων: 3-4 μποφόρ θα είναι το βόρειο ρεύμα που θα πνέει. Η ψυχρή μάζα θα μας γυροφέρνει, ενώ το βράδυ το ψύχος θα είναι πιο αισθητό. Τουλάχιστον, θα διατηρηθούν τα χιόνια στους ορεινούς όγκους.

Κάπως πάει να μας τα χαλάσει πάλι ο καιρός την Κυριακή, καθώς αναμένονται πρόσκαιρες και ήπιες βροχές από το μεσημέρι προς το απόγευμα. 


Φωτογραφία εξωφύλλου: @Facebook/Γιάννης Σέγκος
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ