Από το μνημόσυνο και τον φούρνο η διασπορά του κορωνοϊού!

Από το μνημόσυνο και τον φούρνο η διασπορά του κορωνοϊού!

Σε αναβρασμό οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία - "Βράζει" το Αρκαλοχώρι

Ένα μνημόσυνο, προ δεκαημέρου, έβαλε... φωτιά στον Προφήτη Ηλία! Συγκεντρώθηκε κόσμος παραπάνω απ' το επιτρεπτό όριο, η μόλυνση έφτασε σ' έναν φούρνο και σχεδόν αμέσως, άρχισε η διασπορά και το... τσουρούφλισμα των κατοίκων, που καίγονται από την αγωνία τους!

Και τώρα, στο κεφαλοχώρι του Δήμου Ηρακλείου "τρέχουν και δεν φτάνουν" να ... σβήσουν τις φλόγες και τη... φούντωση του κορωνοϊού!

Το πρωί της Τετάρτης, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μανόλης Τσατσαράκης εντοπίζεται σε 3-4 οικογένειες. Τα κρούσματα συνολικά είναι 6-7. Περισσότερο απ' όλους ζορίζονται οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Στην ύπαιθρο δυστυχώς επικρατεί η ψευδαίσθηση ότι δεν φτάνει ή δεν πιάνει ο ιός, γεγονός που φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα. Ταλαιπωρείται και κινδυνεύει κόσμος απ' το πουθενά.

"Στην πόλη είμαστε πιο προσεκτικοί" παραδέχθηκε ο κ. Τσατσαράκης, που πλέον διαπιστώνει ότι υπό τον φόβο της περαιτέρω διασποράς το σύνολο των συγχωριανών του έχει θορυβηθεί και συνετιστεί, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα - κάτι το οποίο επιβλέπει και ο ίδιος προσωπικά.

Αστυνόμευση υπάρχει στον Προφήτη Ηλία και στα γύρω χωριά, εντούτοις η ενημέρωση (προς όλους) για τα κρούσματα είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτη!

Ο κ. Τσατσαράκης ζήτησε απ' τους νεαρούς συντοπίτες του να σκεφτούν τους πατεράδες και τους παππούδες τους, προστατεύοντάς τους από τον κορωνοϊό...

Οι... φωλιές στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Στην άλλη πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος παραμένει στο στόχαστρο της πανδημίας. Κάθε εβδομάδα, το πρόβλημα μεταφέρεται και σε άλλα χωριά. Γενικώς, στους οικισμούς του Δήμου ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού, αν και ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης διαπιστώνει μία χαλάρωση από διάφορους συνδημότες του. 

Κάποιοι πειθαρχούν κι ορισμένοι άλλοι ... ξεθαρρεύουν και πάλι. Σε ένα βαθμό είναι λογικό, μια και υπάρχει η ψυχική κόπωση, με τον δήμαρχο να δικαιολογεί σ' ένα βαθμό τους συγχωριανούς του, απ' τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος οι ... φωλιές της μόλυνσης είναι συγκεκριμένης: Το Αρκαλοχώρι, εσχάτως, σέρνει δυναμικά τον... χορό της διασποράς, με τα κρούσματα να αγγίζουν και τα 10!

Σε κλοιό... covid έχουν βρεθεί ή και βρίσκονται κι άλλα χωριά: Η Γαρίπα, ο Ευαγγελισμός, ο Νιπιδιτός, το Θραψανό, το Δραπέτι. 

 

Δείτε επίσης:

94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Προβληματισμός για τις "φωλιές" κρουσμάτων κορωνοϊού στην ενδοχώρα

Χάνεται ο "έλεγχος" με τον κορωνοϊό στο Αρκαλοχώρι

Τα πολυπληθή μνημόσυνα και τα κόλλυβα... ευνοούν τον κορωνοϊό

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ