Από ρεκόρ σε ρεκόρ η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Αύξηση 28% φέτος στις αφίξεις που μέχρι τώρα αγγίζουν σχεδόν τις 100.000 - Τι είπε ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Η για το μεγάλο θέμα της παραχώρησης του λιμένα Ηρακλείου.

Για χρονιά - ρεκόρ στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, έκανε λόγο μιλώντας στο Cretalive, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Η, Γιάννης Βαρδαβάς εκφράζοντας την ικανοποίηση και τη χαρά του για το αποτέλεσμα αυτό που, όπως είπε, είναι απόρροια συλλογικής δουλειάς και συνεργασίας.

Ο κ. Βαρδαβάς με συνέντευξή του στο #hashtag και την Ελένη Μπουρμά, επισήμανε ότι έως τις 19 Μαϊου 2024, οι αφίξεις έφτασαν τις 95.600 με αύξηση κατά 28% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ενώ οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων δεν είχαν μεγάλη διαφορά από το 2023 καθώς πέρυσι ήταν 36 και φέτος 38. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά, αυτό δείχνει την υπερπληρότητα που καταγράφεται φέτος.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί, ενώ πέρυσι ήταν οι Αμερικανοί τουρίστες και ακολουθούν οι Γάλλοι ενώ έρχονται αρκετοί Ιταλοί και Καναδοί, μεταξύ άλλων. Και βέβαια, ο χρόνος παραμονής τους είναι αρκετός για να "μπορέσει η τοπική οικονομία να τονωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο...", όπως σημείωσε.

Ο κ. Βαρδαβάς, όμως, αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα της παραχώρησης του 67% του λιμένα Ηρακλείου στον όμιλο Grimaldi για τα επόμενα 40 χρόνια. Μένει, όπως είπε, η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή για να προχωρήσει η επένδυση.

 

Ακούστε το podcast:

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ