Από τη Σητεία στα Χανιά οι διακινητές του πρόσφατου ναυαγίου

Από τη Σητεία στα Χανιά οι διακινητές του πρόσφατου ναυαγίου

Σε ειδικό χώρο για κρούσματα Covid-19 στις φυλακές Χανίων μεταφέρθηκαν οι διακινητές του πρόσφατου ναυαγίου με πρόσφυγες

Σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για κρατούμενους-φορείς του κορωνοϊού στα Χανιά μεταφέρθηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι δύο διακινητές του τραγικού ναυαγίου ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο πριν λίγες ημέρες.

Οι δύο κρατούμενοι, πλέον, αφού από την σχετική προανάκριση προέκυψε οτι εκείνοι έκαναν… κουμάντο στο πλοιάριο που βυθίστηκε στα ανοικτά, βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ και διαπιστώθηκε οτι ο ένας εξ’ αυτών φέρει τoν Covid19.

Με δεδομένο, έπειτα από την πολύωρη στενή επαφή, οτι και ο έτερος θα φέρει τον ιό, αποφασίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης η μεταγωγή και των δύο από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας στον χώρο που έχει προετοιμαστεί στο Κλειστό Κέντρο Κράτησης Χανίων «ΚΡΗΤΗ Ι», η οποία και πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Όπως ανέφερε σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr ο αντιδήμαρχος Σητείας, Γιώργος Αϊμαλάκης, σημασία έχει από εδώ και πέρα να ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες και προβλεπόμενες διαδικασίες, ακόλουθες της εμφάνισης κρούσματος, τα τεστ σε όλους τους ένστολους που ήρθαν σε επαφή με τους δύο κρατούμενους, η απολύμανση χώρων και οχημάτων κλπ.

Οι υπόλοιποι δεκαπέντε μετανάστες του ναυαγίου που βρίσκονται στη Σητεία θα παραμείνουν σε καραντίνα στον ίδιο χώρο φύλαξης – διαμονής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ