Με επιτυχία η παρέμβαση της ΚΝΕ για την συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσα

Με επιτυχία η παρέμβαση της ΚΝΕ για την συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσα

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 7 χρόνια απο τη δολοφονία του Π.Φύσσα απο τις οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη το απόγευμα στο Στέκι της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, η προβολή ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ, που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Ηρακλείου της ΚΝΕ,  με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από νωρίς το απόγευμα νέοι φίλοι και μέλη της ΚΝΕ, βρέθηκαν στο Στέκι, όπου και ακούστηκαν συνθήματα δίνοντας παλμό και διαδίδοντας πλατιά στην πόλη του Ηρακλείου το σύνθημα “Δεν ξεχνάμε! Το Φασισμό και το σύστημα που το γεννά πολεμάμε!”, μοιράστηκε αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Φίλιππος Τσιαπάρας, μέλος του ΣΠ Κρήτης, όπου και αναφέρθηκε στην δραστηριότητα και το μήνυμα που στέλνει, δηλαδή ότι η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους φασίστες, μπορεί και πρέπει να δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με την απομόνωσή τους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά. Παράλληλα και πάνω απ’ όλα με τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα.

Επισήμανε επίσης ότι η δίκη έχει καθυστερήσει με πολύ μεγάλες ευθύνης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ. Επίσης έκανε ειδική αναφορά στην απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα που πάει να βγάλει λάδι την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που η εγκληματική της δράσης οφείλεται ακριβώς στο ναζιστικό της χαρακτήρα που είναι η κινητήριος δύναμη της δράσης της. Επίσης επισήμανε οτι πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση στις 7 Οκτώβρη να τελειώσει η δίκη και οι ναζί εγκληματίες, να καταδικαστούν, να βρεθούν στην φυλακή!

Στην συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΚΝΕ με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» που προετοίμασε η ΚΝΕ και που υπάρχει ανεβασμένο στο internet με δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όλοι.

 

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν τραγουδήθηκε live ένα hip hop κομμάτι γραμμένο από φίλο της ΚΝΕ, με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική-εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, παρουσιάστηκε μια καλλιτεχνική δημιουργία (graffiti-ζωγραφιά), που πλέον κοσμεί το «Πάρκο 626» στο Ηράκλειο, σημείο από το οποίο περνάνε καθημερινά εκατοντάδες νέοι. Αυτή η δημιουργία θα θυμίζει στους νέους του Ηρακλείου, «να μην ξεχνάν τί σημαίνει φασισμός», και να «πολεμάν το σύστημα που τον γεννάει». Όχι «μια φορά το χρόνο», αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα θα υπάρχει ένας χώρος υπενθύμισης του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και όλων των φασιστικών μορφωμάτων που εμφανίζονται κατά καιρούς που πηγάζει ακριβώς από το ναζιστικό φασιστικό τους χαρακτήρα.

κνε φύσσας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ