Απόβαση στην Αθήνα για αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Απόβαση στην Αθήνα για αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου

Περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη έκαναν “απόβαση” νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λίγο μετά τις 09.00, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου, στο υπουργείο, έχοντας φέρει μαζί τους και "πεσκέσι" από την Κρήτη. Λόγω απουσίας εκτός Αθηνών του υπουργού, οι παριστάμενοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου.

αγρότες αθήνα

αγροτες

σίμος κεδίκογλου

αγρότες αθήνα

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, τους οποίους στηρίζουν και οι αγρότες, αφορούν στην ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ακόμη διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

αγρότες αθήνα

αγρότες αθήνα

«Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε ένας κτηνοτρόφος στην κάμερα της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο Υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».

«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας».

αγρότες αθήνα

Δείτε επίσης:

Δυναμικό παρών των αγροτών της Κρήτης στο συλλαλητήριο της Αθήνας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ