Απόφαση "ανάσα" για 88 συμβασιούχους εργαζόμενους

Απόφαση "ανάσα" για 88 συμβασιούχους εργαζόμενους
Newsroom
Newsroom

Παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινή διαταγή του προέδρου Πρωτοδικών Ηρακλείου

Παραμένουν στις θέσεις τους έως και τις 29 Ιουλίου, 88 συνολικά συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε δήμο Ηρακλείου, δήμο Χερσονήσου και ΔΕΥΑ Φαιστού, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στα πλαίσια της πανδημίας του Covid 19. Παρά το τελεσίγραφο (σε πανελλαδικό επίπεδο) ότι στις 31 Μαΐου θα τελείωνε οριστικά η εργασιακή τους σχέση καθώς δεν επρόκειτο να ανανεωθεί η σύμβαση τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ηρακλείου είχε διαφορετική άποψη.

Η μάχη που έδωσαν οι δικηγόροι των συμβασιούχων εργαζομένων Covid κ. Ευτυχία Κατσαρού και Ρήγας-Κωνσταντίνος Πετράκης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων είχε «ανταπόκριση» καθώς ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ηρακλείου έδωσε προσωρινή διαταγή ώστε οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας έως και την συζήτηση της υπόθεσης, στις 29 Ιουλίου.

Αυτό που υπογραμμίζουν οι δύο δικηγόροι είναι ότι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με συμβάσεις στο πλαίσιο της πανδημίας, δεν κάλυπταν απλώς τις άδειες ειδικού σκοπού αλλά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεδομένου των κενών οργανικών θέσεων.

Πρόκειται για τρεις διαφορετικές προσωρινές διαταγές, οι πρώτες σε επίπεδο Κρήτης, όπως αναφέρεται, που αφορούν σε τρεις διαφορετικές ομάδες εργαζομένων: 56 στο δήμο Ηρακλείου (μάλιστα ήταν παρόντες στο δικαστήριο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Βαρδαβάς, και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη), 26 εργαζόμενους στο δήμο Χερσονήσου και έξι εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Φαιστού.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Δικαίωση για τους συμβασιούχους»

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε να είμαστε παρόντες δίπλα στους εργαζόμενους που δίνουν τη δική τους μάχη μέχρι την τελική δικαίωση που δεν είναι άλλη από μία μόνιμη δουλειά, που θα τους επιτρέψει το αυτονόητο, την αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid – 19 κατάφεραν να δικαιωθούν έστω προσωρινά και να συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους κατά τους επόμενους μήνες.

Έχει αποδειχθεί από την πρώτη στιγμή, ότι οι συμβασιούχοι δεν κάλυπταν απλά τις άδειες ειδικού σκοπού που είχαν προκύψει στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τις σημαντικές ανάγκες των Δήμων που οφείλονται στις πολυάριθμες κενές οργανικές θέσεις.

Η διατήρηση της εργασίας τους, σε μία χρονική στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη, με το κύμα ακρίβειας να συνθλίβει τα νοικοκυριά, αποτελεί μία ανάσα ανακούφισης για τους συμβασιούχους».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ