Στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών"

Στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών"
Newsroom
Newsroom

Για τη δικαστική προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

Στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη από τις 8 έως τις 11 το πρωί συμμετέχει και η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου". Στη σχετική ανακοίνωση της εκπαιδευτικής παράταξης επισημαίνονται τα εξής:

"H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. Ηρακλείου καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την Ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών  και λαϊκών αγώνων . πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, στη βάση του νομοθετικού εκτρώματος Χατζηδάκη, με στόχο να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να επιβάλει, με όρους λαϊκής τρομοκράτησης, την αντιδραστική πολιτική της κατεδάφισης των θεμελιωδών μορφωτικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών  λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΑΙΘ επέλεξε την αυταρχική μέθοδο της Δικαστικής Προσφυγής εναντίον της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ποινικοποιώντας την απόφασή τους για κήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(8-11πμ) την Τετάρτη 18 Μάη, ημέρα διενέργειας των πιλοτικών εξετάσεων της «Ελληνικής  Pisa». Πρόκειται για τις εξετάσεις που, στην ουσία, επιτάσσει ο ΟΟΣΑ και αφορούν 300 Δημοτικά Σχολεία και 300 Γυμνάσια, με στόχο την καθιέρωση  «κριτηρίων» διαβάθμισης των σχολείων και επιβολής  περαιτέρω αντιδραστικών μέτρων μρφωτικής απόρριψης και κοινωνικής περιθωριοποίησης των λαϊκών στρωμάτων.

Προκειμένου να μην εκφραστεί καμία διαμαρτυρία έναντι αυτής της αντιδραστικής πολιτικής που αξιώνουν οι φορείς του διεθνούς κεφαλαίου, η κυβέρνηση υιοθέτησε ξανά τη γνωστή της μέθοδο της ποινικοποίησης, της καταστολής και της δικαστικής προσφυγήςμε στόχο τον εκφοβισμό, τη συνδικαλιστική τελμάτωση και την υποταγή στις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας και του διεθνούς κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), θέτει στο στόχαστρο της καταστολής  το σύνολο των λαϊκών ελευθεριών και κατακτήσεωνεφαρμόζοντας πολιτική εκφασισμού του κράτους , τρομοκράτησης των εργαζομένων και της νεολαίας, με στόχο την επιβολή της αντιδραστικής πολιτικής της μορφωτικής περιθωριοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, της φτώχειας, της ανεργίας και της υπηρέτησης των φιλοπόλεμων σχεδίων των επικυρίαρχων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ)

Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική της Κατεδάφισης των βασικότερων λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ο οργανωμένος , ενωτικός και λαϊκός αγώνας.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ø ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ø ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ø ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”PISA

Ø NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΤΡΠΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΒΕ-ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Ø ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ø Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ø ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ