Αποφασίζουν θέση για την λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων

Newsroom
Newsroom

Ποιες επιλογές εξετάζονται και τι θα περιλαμβάνει η σχετική εισήγηση στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

"Φεύγει" από τον χώρο δίπλα στο Πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, καθώς στο σημείο όπου λειτουργούσε, τα τελευταία χρόνια, πρόκειται, όπως έγραψε το Cretalive, να κατασκευαστεί μία παιδική χαρά.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ενώ θα συζητηθεί η εισήγηση για την παραχώρηση άλλου κοινόχρηστου χώρου στον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Κρήτης.

Μία πρώτη επιλογή ήταν, σύμφωνα με το αίτημα του Συλλόγου προς τον Δήμο Ηρακλείου, το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από το Πάρκο Γεωργιάδη με μήκος 70μ. και πλάτος 1,5μ.

Επίσης, ο κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Μονής Τοπλού και Μονής Πρεβέλης στο ρέμα της Χρυσοπηγής όπως και ο χώρος στην Τάφρο των Ενετικών Τειχών στην Όαση για τον οποίο απαιτείται έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

viologika

Εκ μέρους του Δήμου, υπό συζήτηση είναι οι δύο πρώτες εναλλακτικές.

Στην πρώτη περίπτωση, έξω δηλαδή από το Πάρκο Γεωργιάδη, κάθε Τετάρτη και στη δεύτερη, στη συμβολή των οδών Μονής Τοπλού και Μονής Πρεβέλης στο ρέμα της Χρυσοπηγής, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με περίοδο ισχύος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Μιλώντας για το θέμα στο Cretalive, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης, τόνισε ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση, προκρίνοντας την επιλογή του πεζοδρομίου μπροστά από το Πάρκο. "Είναι δίπλα στο Πάρκο, είναι στο κέντρο του Ηρακλείου, είναι σε ένα πολύ καλό σημείο. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα", σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.


Δείτε επίσης:

"Απόδραση" για τα παιδιά στο κέντρο του Ηρακλείου


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ