Αποκάλυψη Νικολιδάκη στο Livetalks: Και δεύτερη εστία κορωνοϊού στη Μεσαρά

Αποκάλυψη Νικολιδάκη στο Livetalks: Και δεύτερη εστία κορωνοϊού στη Μεσαρά

Την ανάγκη για πιστή τήρηση των κανόνων μη εξάπλωσης του ιού, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φαιστού

«Και δεύτερος μικρός πυρήνας υπάρχει στην περιοχή της Μεσαράς που μπορεί να οδηγήσει σε νέα εξάπλωση του ιού» δήλωσε στο Live Talks και τον Αντώνη Παντινάκη ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης τονίζοντας την ανάγκη για προσοχή και τήρηση των κανόνων μη εξάπλωσης του κοροναϊού.

Με αφορμή τα 7 κρούσματα που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου Φαιστού, μεταξύ των οποίων και δύο αντιδήμαρχοι (Δείτε ΕΔΩ), ο Δήμαρχος έκανε σαφές πως σύμφωνα με τη χαρτογράφηση που έχει γίνει, η διασπορά του ιού ξεκίνησε από θρησκευτική εκδήλωση σε μικρό χωριό του Δήμου.

Ο κ. Νικολιδάκης διευκρίνισε ωστόσο πως με δεδομένα τα αρνητικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών και υπαλλήλων του Δήμου, η ανησυχία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα όσα είχαν αρχικά εκτιμηθεί, παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η αναζήτηση των εστιών με νέα τεστ που πραγματοποιούνται σήμερα από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Νικολιδάκης αποκάλυψε πως υπάρχει μια ακόμα εστία στη Μεσαρά σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, η οποία και θα πρέπει να ελεγχθεί. 

Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη τήρησης όλων των οδηγιών και των κανόνων υγιεινής, κάνοντας σαφές πως ο συνολικός κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί και σημειώνοντας πως χωρίς την ευθύνη όλων δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας αναζωπύρωσης κρουσμάτων.

Ακούστε το απόσπασμα με όσα είπε στο Livetalks ο Δήμαρχος Φαιστού: 

Νικολιδάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ