Σε δόσεις οι απολογίες κατηγορουμένων στη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Σε δόσεις οι απολογίες κατηγορουμένων στη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Την Δευτέρα η συνέχεια στην διαδικασία - Απουσίαζε για λόγους υγείας ο ένας από τους 12 κατηγορούμενους

Με τις απολογίες  κατηγορουμένων θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οι απολογίες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με την διαδικασία να γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην αίθουσα σε κάνεναν άλλο πλην εκείνων που σχετίζονται άμεσα με την όλη διαδικασία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 4 Νοεμβρίου και αρχικά, όπως προβλεπόταν θα συνεχιζόταν οι μαρτυρικές καταθέσεις. Ωστόσο, λόγω της απουσίας 7 μαρτύρων, αποφασίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας με τις απολογίες των κατηγορούμενων, παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν δικηγόροι τους.

Έτσι απολογήθηκαν έξι κατηγορούμενοι, ενώ οι άλλοι έξι θα απολογηθούν την Δευτέρα. Όλοι στις απολογίες τους κινήθηκαν στα όσα είχαν ισχυριστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή πλεύσης!

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 άτομα. Απουσίαζε για λόγους υγείας ένας εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας. Όπως διευκρινίστηκε ο εν λόγω κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ