Κέρδισε την πρώτη μάχη ασθενής με κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Κέρδισε την πρώτη μάχη ασθενής με κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Η 55χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση αποσωληνώθηκε και η εξέλιξη της υγείας της κρίνεται από τους γιατρούς θετική

Έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τα κατάφερε! Ο λόγος για την 55χρονη, πρώην εργαζόμενη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, η οποία αποσωληνώθηκε προκαλώντας ικανοποίηση σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Η γυναίκα, η οποία δεν υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, ήταν η πρώτη που εισήχθη στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε λίγο μετά την εισαγωγή της με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η εισαγωγή και η διασωλήνωσή της στη ΜΕΘ Covid 19.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κρίσιμη κατάσταση που δύσκολα θα μπορούσε ν’ αναταχθεί, ωστόσο - σύμφωνα με το anatolh.com, η εξέλιξη του Σαββάτου αποτελεί την πιο ευχάριστη είδηση για τους ανθρώπους της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Είναι άλλωστε το πρώτο περιστατικό στις ΜΕΘ του νησιού – κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας Covid 19 – που αποσωληνώνεται και εκτιμάται πως σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην κλινική και στη συνέχεια να πάρει εξιτήριο έχοντας νικήσει τον ιό.

Η εξέλιξη αυτή γεμίζει ικανοποίηση τόσο τον Διευθυντή της ΜΕΘ Μασούντ Χάνι που δίνει τη μάχη με ακόμα τρία περιστατικά διασωληνωμένων στη ΜΕΘ ενός μικρού νοσοκομείου, όσο και στους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί με σωστό σχεδιασμό την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τόσο η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης και ο συντονιστής Covid Δρ. Νίκος Μουδατσάκης έχουν διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο μια πρωτόγνωρη συνθήκη, στο νοσοκομείο που είχε αναδειχθεί ως το πιο υποστελεχωμένο του νησιού πριν την πανδημία.

Να σημειωθεί τέλος πως παραμένουν τρία άτομα διασωληνωμένα στην ΜΕΘ κορωνοϊού και δύο άτομα στην κλινική Covid 19 στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ