Απονέμεται το βραβείο "Βιργινία Μανασάκη"

Απονέμεται το βραβείο "Βιργινία Μανασάκη"

Η επιστημονική επιτροπή επέλεξε την υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αργυρώ Σπινθάκη.

Το βραβείο «Βιργινία Μανασάκη» απονέμεται στην υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αργυρώ Σπινθάκη. Το παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα η Επιστημονική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψιν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα κριτήρια της διακήρυξης του βραβείου.

Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29-12-2020 στις 11 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).
Εξαιτίας της πανδημίας στην τελετή βράβευσης θα παραβρεθούν 9 άτομα.

Το βραβείο

Ο ΕΣΔΑΚ με την 103/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, προχώρησε στη θέσπιση βραβείου με τίτλο: Βραβείο «Βιργινία Μανασάκη», το οποίο απονέμεται σε διδακτορικούς φοιτητές, για την διατριβή τους σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και περιβαλλοντικών και ενεργειακών ζητημάτων. 

Η επιβράβευση περιλαμβάνει: απονομή έντυπου επαίνου, απονομή ειδικά σχεδιασμένου βραβείου και απονομή χρηματικού ποσού ύψους 3000€ για την ενίσχυση των σπουδών του βραβευθέντος. Η απονομή του βραβείου γίνεται ύστερα από αξιολόγηση αιτήσεων, οι οποίες υποβάλλονται στον ΕΣΔΑΚ μετά από δημοσίευση σχετικής προκήρυξης στον τοπικό και εθνικό τύπο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ με την υπ.αρίθμ. 166/2019 Απόφαση της ενέκρινε την προκήρυξη του 2ου Βραβείου «Βιργινίας Μανασάκη». Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε από επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε με την 148/2019 Απόφαση της ΕΕ του ΕΣΔΑΚ. Συνολικά υποβλήθηκαν 51 αιτήσεις διδακτορικών φοιτητών από Ελληνικά Πανεπιστήμια.

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ