Αργία και στην Κρήτη λόγω του χιονιά: Ποιες επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές

Αργία και στην Κρήτη λόγω του χιονιά: Ποιες επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές

Πως θα κινηθεί το αστικό ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο – Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα και οι τράπεζες

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή σε αργία κηρύχθηκε και η Κρήτη για σήμερα Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ως προληπτικό μέτρο ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στο νησί.

Έτσι, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις παραμένουν σήμερα κλειστές με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τις δομές υγείας, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, εν γένει οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, ενώ κλειστά θα είναι τα καταστήματα του λιανεμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο θα διεξάγονται με το πρόγραμμα των αργιών με εξαίρεση τη δημοτική συγκοινωνία που θα πραγματοποιείται κανονικά.

Πώς θα λειτουργούν τα δικαστήρια

Λόγω της αργίας τα δικαστήρια θα τελούν σε αναστολή εργασίας.

Κατ’ εξαίρεση:

  • Θα συζητούνται προσωρινές διαταγές (αν απουσιάζει ο ένας διάδικος θα αναβάλλεται).

  • Υποθέσεις Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκδικάζονται εφόσον υπάρχει συμπλήρωση 18μηνου εντός 3μήνου.

  • Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται.

  • Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.

Οι συνεδριάσεις θα αρχίζουν στις 10 το πρωί και στα Αυτόφωρα στις 12 το μεσημέρι.

Θα γίνονται επίσης κανονικά απολογίες κατηγορουμένων, από τις 11 το πρωί.

Φωτογραφία via eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σούπερ μάρκετ

Αργία αύριο και στην Κρήτη - ποιοι δουλεύουν κανονικά!

Γενική αργία αύριο, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αργία: Ποιες δημόσιες υπηρεσίες εξαιρούνται

Αλλαγές στα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια την Τρίτη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ