Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την απώλεια του Sinclair Hood

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την απώλεια του Sinclair Hood

Ο σπουδαίος αρχαιολόγος είχε πλούσιο ανασκαφικό έργο στην Κνωσό

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του αρχαιολόγου Sinclair Hood εξέδωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, επισημαίνοντας τα εξής:

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου αρχαιολόγου και ακαδημαϊκού Sinclair Hood (31/1/1917 – 18/1/2021).

Ο Sinclair Hood ήρθε στην Ελλάδα το 1947 ως φοιτητής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, της οποίας στη συνέχεια υπήρξε υποδιευθυντής και αργότερα διευθυντής (1954 – 1962). Στην Κρήτη, πλούσιο υπήρξε το ανασκαφικό του έργο στην Κνωσό (1957-1961), ενώ η επιφανειακή έρευνα που διηύθυνε με τον David Smyth εμπλούτισε σημαντικά τις γνώσεις μας για την κατοίκηση στην ευρύτερη περιοχή. Πολύτιμο βοήθημα για όσους ασχολούνται με την αρχαιολογία της Προϊστορικής Κρήτης αποτελούν ακόμη και σήμερα οι επιφανειακές έρευνες που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Gerald Cadogan και τον Peter Warren στη δεκαετία του 1960, ακολουθώντας τα ίχνη του John Pendlebury.

Πολλά από τα βιβλία του αποτέλεσαν εγχειρίδια για τους φοιτητές αρχαιολογίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ υποδειγματικό θεωρείται το σύνολο των αρχαιολογικών του δημοσιεύσεων. Ανάμεσά τους, «The Home of the Heroes: the Aegean before the Greeks», «The Minoans: Crete in the Bronze Age», «Archaeological survey of the Knossos Area» (με τον D. Smyth), «The Arts in Prehistoric Greece», «Knossos Excavations 1957-61: Early Minoan» (με τον G. Cadogan) και η πρόσφατη επιτομή του συγγραφικού του έργου: «The Masons' marks of Minoan Knossos», BSA Supplementary Volume 49, 2020.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο και για τη σπάνια γενναιοδωρία και ευγένεια που τον χαρακτήριζαν".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ