Άρχισαν να στήνουν τις στρατιωτικές γέφυρες

Άρχισαν να στήνουν τις στρατιωτικές γέφυρες

Ξεκινά και η καταγραφή των ζημιών με τη σύνταξη τεχνικών δελτίων για την αντιμετώπιση τους

Ξεκίνησαν το πρωί με τη βοήθεια του στρατού, οι εργασίες τοποθέτησης των γεφυρών τύπου Μπέλεϊ στις κατεστραμμένες περιοχές των Χανίων, με στόχο την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης και της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών και η σύνταξη τεχνικών δελτίων για την αντιμετώπιση τους, όπως αποφάσισε το Συντονιστικό, στο οποίο προήδρευσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, άνδρες του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού με έδρα στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου όπου ήταν η γέφυρα του Πλατανιά, η οποία φυσικά καταστράφηκε...

Με σχετική ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρει :

Τα φαινόμενα επικίνδυνων κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα αμέτρητες ζημιές και καταστροφές σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Χανίων, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τα οποία συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού, και με τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού, επιχειρούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, σε πρώτη φάση να διανοίξουν τους δρόμους, και σε δεύτερη φάση να ολοκληρώσουν τα έργα πλήρους αποκατάστασής τους, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η διέλευσή τους.

Ως εκ τούτου, η απόλυτη ασφάλεια διέλευσης από τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, του οποίου η αποκατάσταση είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα ανακοινώνεται από την Π.Ε.Χ. εφόσον έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο αποκατάστασής τους. Μέχρι τότε, οι ανακοινώσεις της Π.Ε.Χ. θα αναφέρονται μόνο στις διανοίξεις που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί παρακαλούνται να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί όσο κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν ανακοινωθεί διανοίξεις δρόμων, μέχρι τις νεώτερες ανακοινώσεις από την Π.Ε.Χ. για την πλήρη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασής τους και, συνεπώς, την εξασφάλιση της απόλυτης ασφάλειάς τους.

Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι η μοναδικότητα και η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ολόκληρη η Π.Ε.Χ. έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθιστά επισφαλή κάθε διαβεβαίωση, ακόμα και πρόβλεψη, για ασφαλή διέλευση από το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μοναδική προτεραιότητα της Π.Ε.Χ. αυτή τη στιγμή είναι η διάνοιξη του οδικού δικτύου και η, έστω και μερική, αποκατάσταση των συγκοινωνιών στο Νομό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ