Αρχίζουν οι αφαιρέσεις υδρομέτρων από κακοπληρωτές της ΔΕΥΑΗ!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Αρχίζουν οι αφαιρέσεις υδρομέτρων από κακοπληρωτές της ΔΕΥΑΗ!

“Περίπου 15-20% του νερού κλέβεται” σύμφωνα με τα στοιχεία, λέει ο Πρόεδρος της Επιχείρησης

Του Αντώνη Παντινάκη
 

Το ... μαχαίρι στο κόκκαλο ετοιμάζεται να βάλει η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να σταματήσει την (οικονομική) “αιμορραγία” απ’ τα ταμεία και... τις δεξαμενές της!

Ο Ιούλιος φέρνει πιο αποφασιστικές δράσεις: Στο στόχαστρο μπαίνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και τα χαλασμένα υδρόμετρα, καθώς “περίπου 15-20% του νερού κλέβεται”, σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου της Επιχείρησης κ. Γιώργου Βουρεξάκη.

Συνεργεία της επιχείρησης θα πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους σε περιοχές με μεγάλες καταναλώσεις, αφού υπολογίζεται ότι το ποσοστό του μη τιμολογούμενου νερού “αγγίζει” το...45%!  Η ζημιά μπορεί να περιοριστεί αισθητά από τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις: Ήδη έχουν αλλάξει 10.000 υδρόμετρα, κι απομένει ακόμα η τοποθέτηση άλλων 25.000 (20.000 από τον Φιλόδημο).

Στρατηγικοί κακοπληρωτές: “Δεν πάει άλλο!”

“Από τον Ιούλιο θα αρχίσουμε πιο δραστικά να κυνηγάμε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν” διεμήνυσε ο κ. Βουρεξάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αφαιρεθούν και ρολόγια από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές: “Από τον Μάρτιο που ξεκίνησε όλη η περιπέτεια με την πανδημία, δεν έγινε καμία αφαίρεση ρολογιού. Μέχρι τώρα, παρότι πολλοί δεν πλήρωναν, κάναμε απλώς κάποιες συστάσεις. Όμως, δεν πάει άλλο! Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση!”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ απηύθυνε για ακόμη μία φορά κάλεσμα στους δημότες, κι ιδίως σε όσους πλήττονται οικονομικά, να προχωρήσουν σε διακανονισμούς – βοηθώντας τους εαυτούς τους, βοηθούν και την ίδια την Επιχείρηση: “Είναι δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις και πολύς κόσμος έχει πληγεί από την πανδημία Κι είναι δεδομένο ότι εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα, εδώ είμαστε. Είμαστε ανοιχτοί, μπορούμε να δώσουμε παράταση και να κάνουμε διακανονισμούς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ