Αρκουμανέας σε ξενοδόχους: "Ανοίγουμε με ασφάλεια τον τουρισμό"

Αρκουμανέας σε ξενοδόχους: "Ανοίγουμε με ασφάλεια τον τουρισμό"

Συναντήσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού

Επίσημη πρώτη για τον τουρισμό της Κρήτης, καθώς από την Παρασκευή έως την Κυριακή αναμένονται 72 πτήσεις στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" και περίπου 10.000 ταξιδιώτες. 

Με αυτή την αφορμή ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και με τους προέδρους Ξενοδόχων Ηρακλείου και Ξενοδόχων Λασιθίου, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού και όπως σημείωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Φέτος τα "όπλα" που έχουμε στα χέρια μας -ο εμβολιασμός και διάθεση μεγαλύτερου αριθμού τεστ- μας θωρακίζουν δυναμικά. Οι επισκέπτες που θα αρχίσουν να έρχονται, θα έχουν ή εμβολιαστεί ή θα έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν. "Ανοίγουμε" τον τουρισμό με ασφάλεια και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων».

Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι η σύσκεψη επιβεβαίωσε την προεργασία που έχει γίνει για να ανοίξει ο τουρισμός τις προσεχείς ημέρες, με απόλυτη ασφάλεια. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει μια ύφεση στην δυναμική της πανδημίας, όμως παρόλα αυτά η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Νίκου Χαλκιαδάκη και του κ. Μανώλη Βαρκαράκη στην κάμερα του Cretalive:

 

 


Νωρίτερα στις δηλώσεις τους οι κύριοι Αρκουμανέας και Αρναουτάκης ανέφεραν - χαρακτηριστικά ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και θα πρέπει να κάνουμε όλοι τον απαιτούμενο εμβολιασμό. Ο κ. Αρκουμανέας, μεταξύ άλλων, τόνισε την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης  και δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά και πολύ προσεκτικοί».
περιφέρεια

Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Αρκουμανέας με τον κ. Βασιλικό συναντήθηκαν, στη Λότζια, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Μαΐου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Οικονόμου επικεφαλής των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Παναγιώτης Μαματζάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Συζητήθηκε η ευρύτερη υγειονομική εικόνα του Ηρακλείου ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν για να κυλήσει η θερινή περίοδος ομαλά.  Ο κ. Αρκουμανέας, μάλιστα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Δήμο Ηρακλείου, ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη σταθερών σημείων ελέγχων-  rapid test.

αρκουμανέας λαμπρινός

Δείτε επίσης:

«Πρόβα τζενεράλε» για το άνοιγμα του τουρισμού! 

Στο Ηράκλειο, σήμερα, Αρκουμανέας - Βασιλικός

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ