Στο Ηράκλειο, σήμερα, Αρκουμανέας - Βασιλικός

Στο Ηράκλειο, σήμερα, Αρκουμανέας - Βασιλικός

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς

Συναντήσεις στο Ηράκλειο πραγματοποιούν σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης τους στην Κρήτη ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός.

Οι κ.κ. Αρκουμανέας και Βασιλικός ξεκίνησαν τις επαφές τους με τη συνάντηση στη Λότζια με τον  δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Στη Λότζια, συζητήθηκε η ευρύτερη υγειονομική εικόνα του Ηρακλείου ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν για να κυλήσει η θερινή περίοδος ομαλά.  Ο κ. Αρκουμανέας μάλιστα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Δήμο Ηρακλείου, ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη σταθερών σημείων ελέγχων-  rapid test.

Δείτε τις δηλώσεις στην κάμερα του Cretalive του προέδρου του ΕΟΔΥ, του Δημάρχου Ηρακλείου και του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος: 

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Κάναμε μια ανασκόπηση της υγειονομικής κατάστασης στο Ηράκλειο και συζητήσαμε σχετικά με τις υφιστάμενες προϋποθέσεις για το “άνοιγμα” του τουρισμού. Καταλήξαμε ότι ναι μεν τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αποκλιμάκωση όσον αφορά στην πανδημία, όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Ο εμβολιασμός αποτελεί το μεγάλο όπλο που έχουμε σε αυτήν την μάχη και πρέπει αυτοί που έχουν την δυνατότητα, να εμβολιαστούν ώστε να χτίσουμε την ανοσία της αγέλης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί προκειμένου να μην έχουμε αναζωπύρωση της κατάστασης. Προσέχουμε και εμβολιαζόμαστε, ώστε η περιπέτεια που όλοι ζούμε τους τελευταίους 14 μήνες επιτέλους να τελειώσει».   

lamprinos arkoumaneas

eody lotzia

Ο κ. Αρκουμανέας και ο κ. Βασιλικός θα ολοκληρώσουν τις επαφές τους στο Ηράκλειο, με συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Ηρακλείου και τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Λασιθίου, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Φωτογραφίες από την Περιφέρεια Κρήτης:

perifereia kritis

perifereia kritis

 

 

 

Δείτε επίσης:

Η επίσκεψη Αρκουμανέα - Βασιλικού στον Δήμο Χανίων

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Αρκουμανέα στην Κρήτη

Στην Κρήτη λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ