Αρνητικά στον κορωνοϊό και τα σημερινά δείγματα από το Δήμο Φαιστού

Αρνητικά στον κορωνοϊό και τα σημερινά δείγματα από το Δήμο Φαιστού

Ευχάριστα τα νέα μετά τον "συναγερμό" των τελευταίων ωρών!

Ευχάριστα είναι τα νέα που φτάνουν από τη Μεσαρά σχετικά με τον κορωνοϊό

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό πως όλα τα δείγματα -συνολικά 97-  που ελήφθησαν στον Δήμο Φαιστού σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη είναι αρνητικά.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ που έφτασε σήμερα στην περιοχή και διενήργησε τα τεστ, ευτύχημα αποτελεί το γεγονός οτι  οι δυο αντιδήμαρχοι μετέφεραν χαμηλό φορτίο του ιού εξ ου και το ότι δεν εμφανίστηκαν να κόλλησαν κι άλλοι.

Υπενθυμίζεται οτι στην περιοχή εχει σημάνει "συναγερμός" τις τελευταίες ώρες καθώς έχουν εντοπιστεί επτά κρούσματα, μεταξύ αυτών και δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού.

 

Μετά την είδηση, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος, κ .Γρηγόρης Νικολιδάκης στην οποία αναφέρει:

"Μόλις ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΥ ότι και τα 97 νέα τεστ που υλοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, είναι αρνητικά. Η εξέλιξη ασφαλώς μας χαροποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Σύμφωνα με τις υποδείξεις και την ανάλυση των ειδικών δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά για μια ευτυχή συγκυρία, καθώς εκτιμάται ότι υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλό υιικό φορτίο, το οποίο δεν ήταν ικανό για μέγιστη διασπορά. 

Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει ωστόσο και δεν πρέπει τα ευχάριστα αποτελέσματα να επιτρέψουν  οποιοδήποτε πανηγυρισμό, με δεδομένο ότι μεσολαβεί πάντοτε και το πενθήμερο, κατά μέσο όρο, διάστημα της επώασης.  Γι’ αυτό ως το τέλος του καλοκαιριού τουλάχιστον, οφείλουμε όλοι να δείξουμε τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, αλλά και την απαραίτητη υπευθυνότητα, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα ατομικής προστασίας. 

  • Ειδικότερα σε ότι αφορά τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Φαιστού, η μάσκα και τα γάντια γίνονται υποχρεωτικά για υπαλλήλους και πολίτες, τουλάχιστον για δέκα ημέρες. 
  • Ο Δήμος και αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να μπει ομαλά στη νέα κανονικότητα. 
  • Αναλυτικά οι οδηγίες προς τους δημότες για το νέο τρόπο εξυπηρέτησης από το Δήμο Φαιστού θα ανακοινωθούν αύριο. 

Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουμε, ότι είναι υποχρέωση μας να μην επιτρέψουμε νέα διασπορά, στο βαθμό τουλάχιστον που μας αφορά. Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής ας γίνει καθημερινότητα μας. Κι ας γίνει συνείδηση, ότι χωρίς τη βοήθεια και την υπευθυνότητα όλων, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό. "

 

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Φαιστού μίλησε την Δευτέρα το πρωί στο Live Talks και τον Αντώνη Παντινάκη τονίζοντας για ακόμα μια φορά την ανάγκη για προσοχή και τήρηση των κανόνων μη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ