Αρνητικά τα 18 τεστ κορωνοϊού στον Δήμο Φαιστού

Αρνητικά τα 18 τεστ κορωνοϊού στον Δήμο Φαιστού

Μόνο οι δύο αντιδήμαρχοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Τι δήλωσε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Φαιστού Γρ. Νικολιδάκης

Αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και τα 18 δείγματα, το βράδυ της Κυριακής, που είχαν ληφθεί προληπτικά από δημοτικούς παράγοντες και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Φαιστού.

Τον μαζικό έλεγχο προκάλεσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στους δύο αντιδημάρχους, θέτοντας σε συναγερμό τη δημοτική αρχή. 

Μετά και από τη θετική αυτή εξέλιξη, αναμένεται τη Δευτέρα να ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος ελέγχων, ενώ στον Δήμο Φαιστού θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Συνολικά 7 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσαρά

Την ίδια ώρα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 7 κρούσματα. Πρόκειται, εκτός από τους δύο αντιδημάρχους και το ζευγάρι των ηλικιωμένων που είχε έρθει για διακοπές από την Αθήνα στην Κρήτη και είχε συμμετάσχει σε πανηγύρι, για μία συγχωριανή των ηλικιωμένων και για άλλα δύο άτομα από την ευρύτερη περιοχή των Μοιρών.

Γρηγόρης Νικολιδάκης: "Θέσαμε από την πρώτη στιγμή πάνω απ' όλα τη δημόσια υγεία"

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Φαιστού με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε, αλλά και στις επόμενες ενέργειες. "Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή θέσαμε πρώτα και πάνω απ' όλα τη δημόσια υγεία" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ