Άσκηση εκκένωσης στο νοσοκομείο Χανίων

Newsroom
Newsroom

Θα πραγματοποιηθεί μερική εκκένωση του νοσηλευτικού ιδρύματος

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ & ΠΕΡΣΕΑΣ», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2021 στις 11.00 το πρωί, έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας - άσκηση μερικής έκκένωσης του νοσοκομείου, υπό τον γενικό συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – Ε.Κ.Α.Β.

Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή του Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείων σε περίπτωση σεισμού «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ», ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς να διαταραχθεί ή εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και θα συμμετέχουν -εκτός του προσωπικού του Νοσοκομείου (Ιατρονοσηλευτικού, Διοικητικού, Τεχνικού και Λοιπού)- η 7η Υ.Πε., η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Στρατός (5η Α/Μ ΤΑΞ) και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η άσκηση αφορά τη μερική εκκένωση του Νοσοκομείου λόγω σεισμικής δόνησης και εκδήλωσης πυρκαγιάς και περιλαμβάνει:

Εγκατάσταση υπαίθριου καταυλισμού με στρατιωτικές σκηνές και εξόπλισή τους με ξενοδοχειακό, ιατρικό, υγειονομικό και άλλο υλικό από το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Απομάκρυνση περιπατητικών ασθενών από κλινικές που έχουν πληγεί από το σεισμό  καθώς και μεταφορά ασθενών με διάφορα μέσα (καρέκλες, φορεία, κ.λπ.) από το προσωπικό του Νοσοκομείου στον υπαίθριο καταυλισμό.

Υποδοχή τραυματισμένων ασθενών από την κοινότητα.

Κατάσβεση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό ασθενών με βραχιονοφόρο όχημα και άλλα διαθέσιμα μέσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παρακαλούμε τους πολίτες όπως συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Προσωπικού Ασφάλειας του Νοσοκομείου και της Τροχαίας Χανίων , εντός του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου".

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ