Άστεγος με 49 εταιρείες ... πίσω από τα κάγκελα

Newsroom
Newsroom

Η φτώχεια του 48χρονου, το "δέλεαρ" των 150 ευρώ και οι απάτες με τα "πολλά μηδενικά"

Αναλφάβητος, άστεγος ... αλλά επιχειρηματίας ο 48χρονος, που προφυλακίστηκε για τις απάτες μέσω υπολογιστή, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα, με σκοπό το μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο συνολικά υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Ο 48χρονος που τη Δευτέρα απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας στο Ηράκλειο και κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να είπε πως δεν είχε τελειώσει ούτε το Δημοτικό, ενώ ζώντας σε συνθήκες απόλυτης ένδειας - ήταν και άστεγος, φέρεται να είπε, για δύο μήνες στην Ομόνοια - μπήκε στον πειρασμό και δέχτηκε να συνεργαστεί με τον λογιστή, που σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο 48χρονος, εμφανίστηκε και του πρότεινε να είναι το πρόσωπο που θα φαίνεται "μπροστά", με όφελος 150 ευρώ μηνιαίως.

Ο άστεγος 48χρονος λοιπόν, εμφανίζεται να ίδρυσε μέσα σε ένα μήνα, 41 εταιρείες και να ήταν διαχειριστής σε συνολικά 49 εταιρείες, κατά 100%. Εκ των εταιρειών αυτών, 7 έχουν ιδρυθεί το 2019, μία το 2021 και 41 επιχειρήσεις εντός του Σεπτεμβρίου του 2020. 

Οι επιχειρήσεις αυτές φέρεται να έχουν πλήθος ετερόκλητων δραστηριοτήτων (π.χ. κατασκευαστικές, ηλεκτρολογικές, είδη τροφίμων, είδη ρούχων, φοροτεχνικές, φύλαξης, τουριστικών ειδών, ταχυμεταφορών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ-μπαρ, συμβουλευτικών, ανταλλακτικών οχημάτων, καθαρισμού…) 

Κατά την αστυνομία, δε, όλα αυτά συνάδουν με την τακτική εγκληματικών οργανώσεων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πάντως η υπόθεση φαίνεται πως έχει κι άλλα "κεφάλαια", καθώς μετά τους "5" που απολογήθηκαν τη Δευτέρα, οι Αρχές προχώρησαν σε μια ακόμη σύλληψη - από το Ηράκλειο - που θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την Τρίτη.


Δείτε επίσης:

Αυτό ήταν το μεγάλο κόλπο του κυκλώματος με τις απάτες

Έπεφταν για ύπνο με λεφτά στους λογαριασμούς, ξυπνούσαν άφραγκοι!

Ασφάλεια Ηρακλείου: «Βροχή» τα εντάλματα για υπόθεση απάτης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ