Άθλιες συνθήκες στο Γηροκομείο καταγγέλλουν συγγενείς ηλικιωμένων

Άθλιες συνθήκες στο Γηροκομείο καταγγέλλουν συγγενείς ηλικιωμένων

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη από συγγενείς ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν στο Γηροκομείο των Χανίων. Όπως υποστηρίζουν, οι άνθρωποί τους ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Αναφερόμενη σε φιλοξενούμενο στο Γηροκομείο, πρώην εργαζόμενη στη Δομή ανέφερε ότι "κοιμόταν έξω στα πλυντήρια σε ράντζο. Του φέρονταν άσχημα, δεν τον άφησαν να βγει έξω στο προαύλιο. Σαν σκυλί ήταν εκεί μέσα ο Γιάννης. Είχε κομμένο το εντεράκι του και έπρεπε να του βάζουμε αυτή τη σακούλα και πολλές φορές τον αφήνανε ή του λέγανε ... κάντο μόνος σου!"

"Δεν τον ξυρίζανε, δεν τον πλένανε... Ο άνθρωπος είχε να κάνει πολύ καιρό μπάνιο", είπε ο πρώην υπάλληλος του Γηροκομείου, Δημήτρης Μαυράκης, προσθέτοντας ότι του έδιναν ισχυρές δόσεις φαρμάκων για να κοιμάται.

Ο αδελφός του 58χρονου, που τον περασμένο Ιανουάριο έφυγε από τη ζωή, Κώστας Παρτσαλάκης είπε στον ΑΝΤ1 πως δεν τους επέτρεπαν να τον επισκεφθούν, "παρά μόνο με ραντεβού και έξω".

Όσο για το λόγο για τον οποίο οι ηλικιωμένοι δε μιλούσαν για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν, πρώην εργαζόμενη του Γηροκομείου ανέφερε πως οι φιλοξενούμενοι στη Δομή φοβούνταν να μιλήσουν στα παιδιά τους, από ευγένεια. "Δεν ήθελαν να φορτίσουν τα παιδιά τους και να τους φορτώσουν κι άλλα".

Από την άλλη πλευρά οι δικηγόροι του Οίκου Ευγηρίας έχουν ζητήσει να καταθέσουν συμπληρωματικά μάρτυρες υπεράσπισης, που θα βεβαιώσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι υπήρχε επαρκής φροντίδα, ενώ παραπέμπουν στους αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

 

Δείτε επίσης:

Υπόθεση "Γηροκομείο": Αίτημα στην Εισαγγελία για εκταφή της σορού 58χρονου 

Αποκαλύψεων συνέχεια για το γηροκομείο: Έφυγε “υγιής” από τη δομή και σε 10 λεπτά είχε 41 πυρετό!

«Πείνα, βρώμα, κακουχίες» – Σοκάρει νέα μαρτυρία από πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου

Υπόθεση γηροκομείου: Απαντήσεις σε τρία σημαντικά ζητήματα αιτείται από την Αντιπεριφέρεια η δικηγόρος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ