Αθώος, λόγω αμφιβολιών, ο γιατρός για βιασμό του γιου της συντρόφου του

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, ο γιατρός για βιασμό του γιου της συντρόφου του
Newsroom
Newsroom

Ο άνδρας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση, ωστόσο, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ο γιατρός ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για το βιασμό του γιου της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο, που σήμερα πια έχει ενηλικιωθεί.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5 προς 2, ενώ την αθώωσή του είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας Έδρας στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του γιατρού, Δημήτρης Μουστάκας και Αλεξάνδρα Σπανάκη, μετά την απόφαση αθώωσης του εντολέα τους, δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Η υπεράσπιση θέλει να εκφράσει την εκτίμηση της για την άψογη δικονομικά και ουσιαστικά διαδικασία. Προφανώς και θεωρούμε δίκαιη την απόφαση και στεκόμαστε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τόσο ο κύριος εισαγγελέας Εφετών όσο και οι τακτικοί δικαστές (όλοι έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί) τάχθηκαν υπέρ της αθωότητας του εντολέα μας. Για τον εντολέα μας ένας 7ετής δικαστικός και προσωπικός Γολγοθάς επιτέλους έλαβε αίσιο τέλος. Ήταν πάντοτε αθώος των αποδιδόμενων σε αυτόν κατηγοριών και επιτέλους αυτό αναγνωρίστηκε».

Ο άνδρας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση, ωστόσο, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς το Δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. 

Όπως γράψαμε νωρίτερα, με αφορμή την δίκη αυτή, έξω από τα Δικαστήρια στο Ηράκλειο, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου με πανό.
Δείτε επίσης

Η ώρα της απόφασης για το γιατρό - Κατηγορείται για βιασμό του γιου της συντρόφου του

Διακοπή στην δίκη του γιατρού, για την κακοποίηση του γιου της συντρόφου του

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ