Αυλαία με τραγούδι για το πρόγραμμα “On the edge”

Αυλαία με τραγούδι για το πρόγραμμα “On the edge”

Ολοκληρώθηκε η 6η και τελευταία κινητικότητα με διοργανώτρια την Ελλάδα και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ και του έργου με τίτλο “ON THE EDGE”  διεξήχθη η 6η και τελευταία κινητικότητα με διοργανώτρια την Ελλάδα και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, από τις  17/5/2021 έως 21/5/2021. Με την κινητικότητα αυτή που οργανώθηκε διαδικτυακά ολοκληρώνεται το έργο. 

Συντονιστικό σχολείο του προγράμματος είναι το Agrupamento de Escolas Dr Manuel Gomes de Almeida, Espinho, Πορτογαλία και συμμετέχουσες χώρες – εταίροι είναι η Ελλάδα, η Φιλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Το θέμα της διαδικτυακής κινητικότητας αφορούσε την Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας με συγκεκριμένες αναφορές στην Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν την ξενάγηση τους στους εταίρους από το Ηράκλειο. Η πρώτη γνωριμία με την πόλη έγινε σε μορφή PowerPoint καθώς και σε ζωντανή σύνδεση με ξεναγό που παρουσίασε τα σημαντικότερα μνημεία από το κέντρο κάνοντας μια βόλτα στην πόλη. 

Ζωγραφιά παιδιού από την Φιλανδία


 

                                                                                  

 

Σε επόμενη χρονική στιγμή οι μαθητές παρουσίασαν βίντεο με θέμα την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που ολοκληρώθηκε με τις πληροφορίες της ξεναγού σε ζωντανή παρουσίαση από το χώρο της Κνωσού και του μουσείου.

Παρουσιάστηκαν επίσης παραδοσιακά μουσικά όργανα από την Κρήτη και άλλες χώρες από τον υπεύθυνο του Μουσείου «Θύραθεν» σε ζωντανή σύνδεση. Στο πλαίσιο αυτό έγινε σε ζωντανή παρουσίαση από το σχολείο η κατασκευή του σείστρου, αρχαίου μουσικού οργάνου της Μινωικής Κρήτης το οποίο κατασκεύασαν ταυτόχρονα και οι εταίροι. 

 Άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η διαδικτυακή κινητικότητα ήταν η Κρητική Μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα που παράγει η Κρήτη. Επίσης έγινε μια σύντομη εισήγηση από τους μαθητές του μεγάλου κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και του μεγάλου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. 

Την τελευταία ημέρα υπήρχαν εκδηλώσεις χορών και τραγουδιών από τους μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές όλων των χωρών έπαιξαν το παιχνίδι Kahoot που αφορούσε ερωτήσεις από τα πολιτιστικά δρώμενα κάθε χώρας. Έγιναν επίσης πολιτιστικές παρουσιάσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών.  Όλοι μαζί οι εταίροι, τέλος, τραγούδησαν το τραγούδι που εκπροσωπεί το πρόγραμμα “On the edge”  στα αγγλικά και δύο στροφές στην γλώσσα της κάθε χώρας.

Κατά την διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές όλων των χωρών χωρισμένοι σε ομάδες μετά από κάθε εισήγηση από τους διοργανωτές – οικοδεσπότες ασχολήθηκαν με την εκάστοτε δραστηριότητα σε μορφή παιχνιδιού (challenge) που αφορούσαν στην εισήγηση αυτή. Στόχος των ομάδων ήταν να βρουν τα γράμματα της κάθε δραστηριότητας που κατέληγαν στην φράση – σύνθημα της κινητικότητάς μας: EUROPE OUR HOME.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Παρασκευή Σερμπέζη, Τζανάκης Πέτρος (υποδιευθυντής), Ουλουσίδου Χριστίνα (συντονίστρια του προγράμματος), οι εκπαιδευτικοί Γρηγορακάκη Μαργαρίτα, Διαβαδιανάκη Ελίνα, Καλαϊτζάκη Μαρία, Κατζαγιαννάκη Δέσποινα,  Παναγιωτάκης Φαίδων, Παντελάκη Ειρήνη, Στιβακτάκης Σπύρος, Τσατσάκη Ειρήνη, Χαλεπάκη Γεωργία, Φιωτάκη Ιωάννα.

 

Επί το έργον

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ