Αυτό είναι το νέο εμπορικό κέντρο που ετοιμάζεται στο Ηράκλειο!

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα, μετά το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έχει τον επόμενο λόγο, μετά το "πράσινο φως" για την κατασκευή και λειτουργία νέου εμπορικού κέντρου στο Ηράκλειο, που έδωσε πριν λίγες ημέρες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. 
Πρόκεται για νέο ισόγειο mall (εμπορικό κέντρο) με υπόγειο στη θέση Δύο Αοράκια, δίπλα από την ΣΕΑΠ και βόρεια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με ανάδοχο σύμπραξης την εταιρεία ΜΑΝΤΕΝCO.

Το νέο εμπορικό κέντρο θα στεγαστεί σε έκταση 42, 300 στρεμμάτων με συνολική επιφάνεια κάλυψης 7.885,61 τ.μ., τρία καταστήματα στο ισόγειο με πρόσοψη προς την εθνική οδό και αυτόνομα υπόγεια, ενώ εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περί τους 400.000 επισκέπτες το χρόνο. Στο εμπορικό κέντρο πρόκειται να δημιουργηθούν 440 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων 18 για ΑμΕΑ και 88 για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

εμπορικό κέντρο ηράκλειο

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης έδωσε θετική γνωμοδότηση ως προς τους όρους που προβλέπει η εισήγηση της μελέτης τόσο για τη φάση της κατασκευής όσο και για τη φάση της λειτουργίας του mall (διαχείριση απορριμμάτων κατά τη φάση κατασκευής αλλά και λειτουργίας, για το νερό που θα χρησιμοποιείται, ζητήματα ασφαλείας κτλ).

«Εμείς γνωμοδοτήσαμε θετικά αλλά και ο δήμος Ηρακλείου έμμεσα έχει γνωμοδοτήσει θετικά αφού έχει εγκρίνει τη σύνδεση του δρόμου εισόδου/ εξόδου από και προς το εμπορικό κέντρο» ανέφερε στο cretalive ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

εμπορικό κέντρο ηράκλειο

Η απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης έχει αναρτηθεί στο Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τον φάκελο να αποστέλλεται πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για την τελική φάση έγκρισης των μελετών.

Η Αποκεντρωμένη αναμένεται να θέσει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου(Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, ΑΕΠΟ) και ακολούθως να υπογράψει την άδεια ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εμπορικού κέντρου.

εμπορικό κέντρο ηράκλειο


Με πληροφορίες από businessdaily.gr


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ