Κινητοποιήσεις στους Αθανάτους: "Τι προσφέρει στον αγώνα των κατοίκων η ταλαιπωρία των οδηγών;"

Αναγνώστης του Cretalive διερωτάται για τους αποκλεισμούς της Ηρακλείου - Μοιρών για το ζήτημα των αποθηκών Σκουλούδη

Αγαπητό Cretalive,

Κίνησα τη Δευτέρα το απόγευμα για τη Μεσαρά, να κάνω μια βόλτα στο χωριό. Και αίφνης βλέπω την τροχαία να έχει κλείσει τον δρόμο, λόγω διαμαρτυρίας των περιοίκων για το γνωστό θέμα με τις αποθήκες Σκουλούδη.

Προσωπικά δεν με πείραξε η παράκαμψη μέσω Σταυρακίων, που είχα χρόνια να τα επισκεφθώ. Σκεφτόμουν όμως τους ανθρώπους που είχαν κάποιο επείγοντα λόγο να βρεθούν από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο και τούμπαλιν. Τι προσφέρει στον αγώνα των περιοίκων η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών; Γνωρίζουν πολύ καλά οι διαμαρτυρόμενοι ποιοι είναι οι αρμόδιοι για το θέμα και μπορούν στοχευμένα να "ταλαιπωρήσουν" αυτούς. Η επαναλαμβανόμενη διακοπή της κυκλοφορίας στην Ηρακλείου-Μοιρών  το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει δυσκολότερη τη ζωή των συμπολιτών τους, δίχως να ιδρώνει το αυτάκι της κεντρικής εξουσίας. Ας επανεξετάσουν τις μεθόδους διαμαρτυρίας τους, γιατί στο τέλος θα στρέψουν την κοινωνία της ενδοχώρας εναντίον τους.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Μ.Α.

Υ.Γ. 1: Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα πιτσιρίκια των Σταυρακίων, που με τα ποδήλατα τους μας οδηγούσαν μέσα στο χωριό, ώστε να μην κολλήσουμε σε λάθος σημεία.

Υ.Γ. 2: Μένω κοντά στο λιμάνι. Την ύπαρξη των μεταναστών στο παλιό ψυγείο την πληροφορούμαστε μόνο από τα μέσα. Ούτε τους έχουμε δει ποτέ, ούτε κάποια όχληση προκαλούν.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση