Αυξάνεται ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων

Newsroom
Newsroom

Ποιες σχολικές μονάδες είναι σήμερα κλειστές

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα πέντε σχολεία στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τα 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Γαζίου, το Λύκειο Πόμπιας, το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 10ο Λύκειο Ηρακλείου.

Φέτος, οι καταλήψεις ξεκίνησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των γονιών.

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καλούν τα μέλη τους σε εγρήγορση.
 

Τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Πόμπιας για τη βελτίωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου:

- Αποκατάσταση του τοιχίου που κατέρρευσε τον χειμώνα εξαιτίας των βροχοπτώσεων και της σκάλας που οδηγεί από το χωριό στην αυλή.
- Σοβάτισμα και βάψιμο της πρόσοψης. Δεν υπάρχει επισκέπτης μας που να μην κάνει αρνητικά έως ειρωνικά σχόλια για την εικόνα του σχολείου.
- Αντικατάσταση των λαμαρινένιων θυρών αιθουσών και γραφείων. Η λαμαρίνα παραμορφώνεται εύκολα και οι πόρτες δεν κλείνουν ή κλείνουν με δυσκολία και πολύ θόρυβο.
- Αντικατάσταση των αλουμινένιων παραθύρων εν όψει του δύσκολου χειμώνα. Τα περισσότερα δεν κλείνουν καλά και μπάζουν με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνεται καλά το κτίριο. Το ίδιο ισχύει και για τα ξύλινα κουφώματα των διαδρόμων.
- Δημιουργία τουαλετών μέσα στο κτίριο. Είναι «κάπως» (και εν έτει 2022) να βγαίνουμε μέσα στο κρύο και τη βροχή ή με μπουφάν….


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ