Β. Κεγκέρογλου: Όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη το όραμα μας για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Newsroom
Newsroom

"Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στο Δήμο μας, έχει φέρει τον καθένα μας, μπροστά στις ευθύνες του"

Γράφει ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο εγκέλαδος προκάλεσε ανεπανόρθωτες καταστροφές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Έναν τόπο προικισμένο από τη Φύση, με σπουδαία και μακραίωνη ιστορία, που όμως βιώνει τα τελευταία χρόνια την πιο δύσκολη περίοδο της ύπαρξης του, με τους κατοίκους να βρίσκονται μέσα στην ανασφάλεια και χωρίς ορατή προοπτική. 

Εδώ και χρόνια η αθρόα εγκατάλειψη της Ενδοχώρας οδηγεί σε μαρασμό τα χωριά και την Ύπαιθρο και πρόσφατα ο σεισμός επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση, χωρίς να υφίσταται σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και οικιστική ανασυγκρότηση και κυρίως χωρίς πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων από την κατασκευή του Αεροδρομίου και αξιοποίησης των ευκαιριών που μπορούν να δημιουργηθούν, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η μείωση του πληθυσμού στην απογραφή 2021 κατά 3.500 είναι χαρακτηριστική.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή στον τόπο που όλοι αγαπάμε και μετά από την πολυετή θητεία μου στη Βουλή αλλά και παλαιότερα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, απ΄ όπου δούλεψα για την Ελλάδα, για την Κρήτη, αλλά και για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της και έχοντας πλέον μεγάλη εμπειρία και απόλυτη εικόνα για τη Διακυβέρνηση, την Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και να αφιερωθώ στον τόπο μου, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.  

Ως άνθρωπος που έχω ζήσει την καθημερινότητα και τις δυσκολίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, νιώθω αυτά που νιώθουν οι πολίτες, την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αύριο, την απογοήτευση από τις παραλείψεις, τις αδράνειες και τις χαμένες ευκαιρίες και κυρίως συναισθάνομαι το μεγάλο βάρος της ευθύνης για τον τόπο μου, για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενιών.

Πρόθεσή μου είναι να υπηρετήσω τον Δήμο χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος αλλά μόνο τους ανθρώπους και το συμφέρον του τόπου.

Το όραμα μας είναι το 2030 να έχουμε δημιουργήσει μια Σύγχρονη Συμπολιτεία. Έναν τόπο Βιώσιμης Ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, που να αποτελεί: 

Επιλογή κατοικίας, με ευκαιρίες εργασίας και Επιχειρείν για όλους. Τουριστικό προορισμό πολλαπλών επιλογών. Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Δημιουργίας, με σεβασμό στο Περιβάλλον και τα ζώα.  Και πάνω απ ΄όλα έναν Δήμο με προτεραιότητες, την κοινωνική Πολιτική- στήριγμα για κάθε δημότη/ισσα, τις σύγχρονες Υποδομές και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για όλους.  

Πιστεύω ακράδαντα πως ο τόπος μας που σήμερα δοκιμάζεται, έχει τεράστιες δυνατότητες και κυρίως ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά, φέρνοντας ξανά την ελπίδα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο της δημιουργίας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα βασικά και επείγοντα προβλήματα έχοντας τις ιδέες, τις προτάσεις και τη δυνατότητα για λύσεις και να δρομολογήσουμε την αναγέννηση και την πρόοδο του Δήμου μας, ο οποίος μπορεί να γίνει πρότυπο για όλη την Ελλάδα και -γιατί όχι - για όλη την Ευρώπη.

Βούλησή μου είναι να αξιοποιήσουμε κάθε καλό και χρήσιμο που έχει γίνει στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, αλλά και όλες τις ανθρώπινες δυνάμεις του τόπου, στο μεγάλο εγχείρημα για την πρόοδο του, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Για αυτό το λόγο άλλωστε συγκροτήσαμε ένα πολύ αξιόλογο ψηφοδέλτιο, με 239 υποψηφίους οι οποίοι θα συνεχίσουν μαζί και μετά τις εκλογές με την συγκροτημένη λειτουργία της Παράταξης μας, με στόχο την υλοποίηση του μεγάλου έργου της ανασυγκρότησης του τόπου, για το οποίο μπορούμε -και πρέπει- να πορευτούμε όλοι μαζί με ενότητα και σύνθεση. 

Στις θεσμικές Επιτροπές που θα συγκροτηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι το θελήσουν, καθώς και στο ευρύ πλαίσιο του σύγχρονου συμμετοχικού συστήματος δημοτικής διακυβέρνησης που θα δημιουργήσουμε με ουσιαστικό ρόλο των Κοινοτήτων.

Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στο Δήμο μας, έχει φέρει τον καθένα μας, μπροστά στις ευθύνες του και το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας είναι ότι, οφείλουμε να τις αναλάβουμε.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος, πρέπει και θα είναι για όλους και σε ό,τι μας αφορά θα αφήσουμε όσα μας χωρίζουν και θα αξιοποιήσουμε όσα μας ενώνουν για να εργαστούμε όλοι μαζί για τον τόπο και τους ανθρώπους τους, για την Αναγέννηση και την πρόοδο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας!* Υποψήφιος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, 
Επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Προόδου" 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ