Βανδαλισμός προτομής Νίκου Ξυλούρη: Μήνυση κατ’ αγνώστων καταθέτει ο Δήμος Ηρακλείου!
Οι άμεσες ενέργειες στις οποίες προχωρά η δημοτική αρχή Καλοκαιρινού
Μήνυση κατ’ αγνώστων για το θλιβερό περιστατικό βανδαλισμού της προτομής του Νίκου Ξυλούρη, επί της πλατείας Κύπρου στην Όαση, καταθέτει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργου Καραντινού.
Για το θέμα, για το οποίο έγραψε το Cretalive, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου.
Σε συνεννόηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη, το γλυπτό, που απομακρύνθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία και φυλάσσεται, θα αποσταλεί την Τετάρτη 22/4 σε καλλιτεχνικό χυτήριο στην Αθήνα, για αποκατάσταση.
Το έργο φιλοτεχνήθηκε από την αείμνηστη γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη και κοσμούσε ένα απ΄ τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Ηρακλείου.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Από τα 80 στα... 555 ευρώ - Είδαν τους λογαριασμούς νερού να εκτοξεύονται!
- Χανιά: "Άρπαξε" το αυτοκίνητο εν κινήσει
- Σε εγρήγορση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού ενόψει καλοκαιριού
