Βαρδάκης: «Ακατανόητη κάθε συζήτηση για την αλλαγή του ονόματος Τσικουδιά Κρήτης»

Kοινοβουλευτική παρέμβαση με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της παραδοσιακής τσικουδιάς, σε προϊόν απόσταξης διήμερου, προχώρησαν  οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά, προς τον Υπουργό  Οικονομικών, το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής για την Διατήρηση της ονομασίας "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ", με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Στο σχετικό ψήφισμα, η επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της παραδοσιακής τσικουδιάς, σε προϊόν απόσταξης διήμερου, γεγονός που αλλοιώνει την πραγματική αίσθηση του μοναδικού αυτού προϊόντος και προσβάλλει την μακραίωνη Κρητική παράδοσης παραγωγής τσικουδιάς.

Η επιτροπή αιτείται την προστασία του ονόματος ‘’παραδοσιακή τσικουδιά’’ που αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας της περιφέρειας Κρήτης στον αμπελουργικό τομέα.

Οι βουλευτές Κρήτης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του το αίτημα της Επιτροπής για την Διατήρηση της ονομασίας "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ" και να τους ενημερώσει αναλόγως.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ