Βαρδάκης: «Απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης»

Newsroom
Newsroom

Kοινοβουλευτική παρέμβαση με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, προχώρησαν 17 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση υποθέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των πολιτών παρατηρούνται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών της, με την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού να κρίνεται αναγκαία.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα, συν τοις άλλοις, αναδεικνύουν  και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κρήτης στην επιστολής τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των φακέλων με τις αιτήσεις μετάκλησης των εργατών γης, καθώς ο αριθμός υπαλλήλων που θα πρέπει να ανταποκριθεί σε έναν τόσο μεγάλο όγκο αιτήσεων είναι πολύ μικρός.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Είναι απαράδεκτο να λιμνάζουν υποθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πολιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πώς θα προχωρήσει η διεκπεραίωση των αιτήσεων για τους εργάτες γης, ζήτημα μείζονος σημασίας για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης;»  

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει με σκοπό την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το απαραίτητο προσωπικό.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ