Βαρδάκης: «Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την ονομασία της τσικουδιάς»

Αναλυτικά η κοινοβουλευτική παρέμβαση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ονομασία «παραδοσιακή τσικουδιά» των διήμερων αμπελουργών προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματα των διήμερων αμπελουργών και στον δίκαιο αγώνα τους και ζητάει από την Κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη διάταξη που στρέφεται κατά των διήμερων αμπελουργών και να υιοθετήσει την τροπολογία που προτείνουν και καταθέτουν πανελλαδικά μια σειρά Σύλλογοι Αμβυκούχων.

Η εν λόγω τροπολογία επαναφέρει στο κείμενο του άρθρου 82 του Τελωνειακού Κώδικα τις ονομασίες «παραδοσιακή τσικουδιά» και «παραδοσιακό τσίπουρο» για τα προϊόντα των διήμερων αποσταγματοποιών.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες και να τους ενημερώσουν σχετικά.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ