Βαθιά η θλίψη στα Βορίζια από την τραγωδία με το ζευγάρι των ηλικιωμένων

"Ήταν πολύ αγαπημένοι" λένε συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί τους - Η άτυχη 91χρονη ήταν κατάκοιτη και πλήρως εξαρτημένη από τον σύζυγό της

Η τραγωδία με το ζευγάρι των ηλικιωμένων στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο σπίτι του έχει βυθίσει στη θλίψη ολόκληρο το χωριό. Οι δύο υπερήλικες, 91 χρόνων η γυναίκα και 89 ο άνδρας, ήταν πολύ αγαπημένοι λένε οι συγχωριανοί τους για το ζευγάρι, τους οποίους βρήκε μια γειτόνισσα νεκρούς.

Ο ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο μπροστινό δωμάτιο του σπιτιού και η σύζυγός του στο υπνοδωμάτιο καθώς ήταν κατάκοιτη και πλήρως εξαρτημένη από τον 89χρονο που τη φρόντιζε. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει 10 παιδιά, ωστόσο κανένα από αυτά δεν διαμένει μόνιμα στο χωριό. Το ζευγάρι των υπερηλίκων φρόντιζαν συχνά - πυκνά γυναίκες που είχαν αναλάβει την υποχρέωση αυτή αλλά και γειτόνισσες που ήλεγχαν αν οι γέροντες ήταν καλά.

Τα τελευταία 24ωρα ωστόσο, δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, και έτσι ανήσυχη γειτόνισσα τους χτύπησε την πόρτα τους το μεσημέρι των Χριστουγέννων χωρίς να πάρει απάντηση. Μόνο το κουτάβι που φρόντιζε ο ηλικιωμένος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού. 

Αμέσως μετά το μακάβριο εύρημα, η γειτόνισσα σήμανε συναγερμό. Οι αρχές εξετάζουν τα πιθανά σενάρια της τραγωδίας που αποκαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, ωστόσο ένα από τα επικρατέστερα θέλει τον 89χρονο άνδρα να φεύγει πρώτα από τη ζωή πιθανότατα από παθολογικά αίτια και στη συνέχεια η 91χρονη σύζυγός του, η οποία παρέμενε κατάκοιτη στο κρεβάτι της. 

Η κηδεία των δυο ηλικιωμένων θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση που θα αποσαφηνίσει και τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ