Βγήκαν στο δρόμο και ζητούν λύση

Βγήκαν στο δρόμο και ζητούν λύση

Η κινητοποίηση έγινε επί της παραλιακής λεωφόρου - Στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν το Σάββατο 11.00 με 13.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων και κάτοικοι της περιοχής με "φόντο"  την "καθημερινή συγκοινωνιακή συμφόρηση"  στο σημείο καρμανιόλα στην παραλιακή, στο ύψος του Παγκρητίου.

Η κινητοποίηση έγινε επί της παραλιακής λεωφόρου στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με Αντωνίου Δομαλάκη ενώ στο σημείο έσπευσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος είχε συνομιλία με τους πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο ζητώντας μια λύση.

1

 

 "Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Είναι μεγάλη η επικινδυνότητα του δρόμου, τη στιγμή ακριβώς που πρόκειται οι οδηγοί από την Δομαλακη να μπουν στην παραλιακή. Ιδιαίτερα, εαν πρόκειται να κατευθυνθούν προς το Παγκρήτιο στάδιο, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τροχαίου. Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε ατυχήματα! Πολλοί οδηγοί πηγαίνουν να κάνουν αναστροφή στην... Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στον κυκλικό κόμβο." δήλωσε η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Φιλαρέτη Χρονάκη Δαφέρμου.

"Πέρα από αυτό, και η φωταγώγηση τη νύχτα είναι ελλιπέστατη. Είναι σημείο άβατο για τους πεζούς που θέλουν να διασχίσουν το δρόμο. Δεν μπορούν να περάσουν. Και βλέπετε, είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή, οι κάτοικοι θέλουν να έχουν πρόσβαση προς τη θάλασσα και προς το Παγκρήτιο και διακινδυνεύουν τη ζωή τους" συνέχισε η ίδια και κατέληξε "Ζητούμε να γίνει μια σηματοδότηση, αν είναι δυνατόν, με φανάρια ή να δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος, ώστε οι πεζοί να διασχίζουν το δρόμο χωρίς κίνδυνο και να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση από τους οδηγούς".

1

Δίκιο στους πολίτες έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιάννης Αναστασακης.

"Οι άνθρωποι έχουν απόλυτο δίκιο. Με την ίδια αγωνία, προσπαθούμε εδώ και χρόνια να εγκρίνουμε παρεμβάσεις όπως ένας κυκλικός κόμβος, που δεν μας εγκρίθηκε όμως. Αφού δεν εγκρίθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, πήγαμε και εγκρίναμε αρμοδίως από τα όργανα του Δήμου, αλλά ήρθε ένα απαγορευτικό από το Υπουργείο - υπερυψωμενες διασταυρώσεις, δηλαδή υπερυψωση των διασταυρώσεων, μεγάλα σαμαρακια. Αλλά το Υπουργείο είπε ότι όπου περνάνε λεωφορεία δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν τέτοιου είδους κατασκευές" ανέφερε και πρόσθεσε "Τη στιγμή που μας δέθηκαν τα χέρια και για αυτή τη λύση, - φημολογείται ότι θα το ρυθμίσει κεντρικά το Υπουργείο και θα το επιτρέψει - μέχρι τότε τι κάνουμε: Δρομολογούμε την εγκατάσταση δύο φαναριών στην παραλιακή, στα προσβλητικά σημεία, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα από περισσότερα σημεία να πηγαίνουν οι πεζοί απέναντι και να μην έχουμε αυτό το άγχος που μέχρι σήμερα είναι πολύ μεγάλο κάθε μέρα λόγω των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν τα οχήματα στην παραλιακή."

1

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για να τοποθετηθούν φανάρια στο σημείο, διαδικασία που όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

"Να θυμίσω ότι έχουμε μειώσει την ταχύτητα εντός των τειχών στα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Πάλι δεν το σέβονται οι οδηγοί, όμως! Είναι δύσκολο χωρίς τεχνικά μέσα να ρυθμίσουμε αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα. Εδώ θα είμαστε να  παρακολουθήσουμε μαζί την πρόοδο της νέας προσπάθειας που θα κάνουμε να εγκατασταθούν φανάρια. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πιο απλή και θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες από σήμερα", κατέληξε

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ