Βιάννος: Αναζητείται λύση για την ακτογραμμή και τα καταστήματα σε Καστρί και Κερατόκαμπο

Συνάντηση Μπαριτάκη με τον Θανάση Κοντογιώργη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογιώργη που είναι αρμόδιος για θέματα περιφερειακής Διοίκησης είχε ο Δήμαρχος 
Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.  Στη συνάντηση που έγινε σε θετικό κλίμα  ο κ. Μπαριτάκης μετέφερε στον κ. Κοντογιώργη το έντονο πρόβλημα που καταγράφεται στην ακτογραμμή  Καστρίου - Κερατόκαμπου, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε δύο σημεία:  

 



Το πρώτο αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη χρηματοδότηση της πρότασης που έχει ήδη υποβληθεί από τη Δημοτική Αρχή Βιάννου, από 
τον Απρίλιο του 2026 για την αποκατάσταση της παραλίας και την αντιμετώπιση της διάβρωσης.  

Το δεύτερο σημείο συζήτησης, αφορούσε το ζήτημα που απασχόλησε τη γενική συνέλευση η οποία έγινε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο 
Βιάννου, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, επιχειρηματιών, προέδρων Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και αρκετών κατοίκων. Ενα ζήτημα που δεν είναι άλλο από τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον των καταστημάτων στο Καστρί και τον Κερατόκαμπο, μετά το ξήλωμα των 
παράκτιων κατασκευών και την επιβολή πολύ υψηλών προστίμων στους καταστηματάρχες. 

Image
Συνάντηση



Ο κ. Μπαριτάκης ενημέρωσε εκτενώς τον Υφυπουργό, καταθέτοντας τις προτάσεις του Δήμου Βιάννου, όπως αυτές αποφασίστηκαν από τη γενική 
συνέλευση, προκειμένου να διαφανεί ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση, η οποία να δοθεί για αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή Καστρίου-Κερατόκαμπου. 

Ο Υφυπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα κατέθεσε ο Δήμαρχος Βιάννου, λέγοντας πως προφανώς δεν μπορεί να δώσει κάποια άμεση απάντηση, μιας και απαιτούνται πολλές συζητήσεις και ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν από τα συναρμόδια Υπουργεία. Δεσμεύτηκε όμως ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί αρμοδίως, άμεσα και τις επόμενες ημέρες θα φανεί πως θα διαμορφωθεί επ' αυτού η τελική σκέψη από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Όπως επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης μετά το τέλος της συνάντησης, η άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού στο αίτημα του να γίνει η συνάντηση και να ενημερωθεί για το ζήτημα, δείχνει αρχικά μια θετική διάθεση και ένα καλό ξεκίνημα στην προσπάθεια που καταβάλλεται, όχι για την παράκαμψη κάποιας νόμιμης διαδικασίας, αλλά για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης στην κατάσταση, μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα και να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που επίσημα και αδειοδοτημενα θα γίνουν - μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου- στο παράκτιο μέτωπο Καστρίου - Κερατόκαμπου. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Βιάννου θα συνεχίσει τις επαφές και τις συναντήσεις του για το συγκεκριμένο πρόβλημα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Ηράκλειο τις επόμενες ημέρες, ενημερώνοντας φορείς, Βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη. 
 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση