Β.Λαμπρινός: Οι Έλληνες του 1940 μάς δείχνουν το δρόμο του αγώνα

Β.Λαμπρινός: Οι Έλληνες του 1940 μάς δείχνουν το δρόμο του αγώνα

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου 1940 στέλνει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην φετινή επέτειο που συμπίπτει με την αστάθεια στη γεωγραφική μας περιοχή, λόγω της στάσης της Τουρκίας.

Το μήνυμα του δημάρχου

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της νεότερης ελληνικής Ιστορίας και αφετηρία ενός μεγάλου Αγώνα.  Μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αψηφώντας την υπεροπλία των Ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, οι πρόγονοί μας, υπερασπίζοντας την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία του τόπου μας, δίδαξαν έμπρακτα την σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της αυταπάρνησης. 

       Η εφετινή Επέτειος, ογδόντα ένα χρόνια από το  «Όχι» του 1940,  βρίσκει και πάλι την χώρα μας και την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή, σε επικίνδυνη αστάθεια, από τις  συνεχείς παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Είναι απαραίτητο να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, προχωρώντας με σύνεση, ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη.

        Οφείλουμε, συνάμα, να διατηρήσουμε ζωντανή την πολύτιμη κληρονομιά των θυσιών που χρειάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. Οι Έλληνες του 1940, με τον πατριωτισμό και το αντιστασιακό τους φρόνημα, εξακολουθούν να μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ